banner56

Sultan 2. Abdülhamit ve Kanal İstanbul

Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan konferansa katılacak olan tarihçi-yazar Mustafa Armağan, padişahlığı döneminde Kanal İstanbul Projesi’ni hayata geçirmeyi düşünen 2. Abdülhamit Han’ı anlatacak.

Sultan 2. Abdülhamit ve Kanal İstanbul
 Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İstanbul’un batı yakasına yapılacak olan Kanal İstanbul Projesi’ni hayata geçirmek isteyen Sultan 2. Abdülhamit’i anlatacak.

 Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan konferansta Sultan 2. Abdülhamit Han’ın Kanal İstanbul Projesi’ni niçin hayata geçirmek istediğini anlatacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın inşa edileceğini açıkladığı Asrın Projesi olarak adlandırılan Kanal İstanbul Osmanlı padişahları için de büyük önem taşıyordu. Padişahlığı döneminde 1500’den fazla eser yaptıran Sultan 2. Abdülhamit çok istediği halde bu büyük projeyi hayata geçirememişti. Çok önemli projelerle yakından ilgilenen Sultan 2.Abdülhamit 1500’den fazlasını yaptırmasına rağmen bazılarını ise hayata geçirme fırsatı bulamamıştı. Kanal İstanbul Projesi de bunlardan birisiydi. Beyşehir Gölü'nden, kanallar vasıtasıyla Konya Ovası'na su getirme projesi de O’na aitti. Tamamlanamayan bu projenin kanalları ve köprüleri halen kullanılıyor. Yine, Güneydoğu Anadolu Projesi (G.A.P) de Sultan 2. Abdülhamit’in eseriydi.

Armağan, Sultan 2. Abdülhamit hakkında bilinen veya bilinmeyen birçok konuya değinecek.

 08 Şubat 2014 Cumartesi günü Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Sultan 2.Abdülhamit ve Kanal İstanbul konferansı saat 19.00’da başlayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11