banner56

Süleyman Soylu: “Belediye Meclislerine Pkk’lıları Yazanlara Hep Beraber Ders Verelim”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bağcılar’da düzenlenen mitingde ilçe sakinlerine hitap etti. PKK ile bağlantısı bulunan meclis üyesi adaylarına değinen Soylu, “Doğu ve Güneydoğuda biz onların tünellerini kapattık. Şimdi büyükşehirlerde tünel açmaya çalışıyorlar. Onları büyükşehirlere musallat etmeyin. Belediye meclislerine PKK’lıları yazanlara hep beraber ders verelim” dedi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Terörle mücadele sadece dağda olmuyor. 31 Mart’ta da bunu sandıklarda gösterelim” diye konuştu.

Süleyman Soylu: “Belediye Meclislerine Pkk’lıları Yazanlara Hep Beraber Ders Verelim”
 31 Mart Yerel seçimlerine sayılı günler kala Bağcılar Güneşli Meydanı büyük bir mitinge ev sahipliği yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dönem ikamet ettiği Güneşli Mahallesi’ne konuk oldu. İlçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği miting alanı saatler öncesinden tamamen doldu. Alana gelen Bakan Soylu’ya Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da eşlik etti. Meydanı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Bakan Soylu, AK Parti hükümetiyle birlikte yükselişe geçen Türkiye üzerinde oynanan oyunları ve bunlarla yapılan mücadeleyi anlattı.

“Elif gibi dimdik durdunuz ve bir adım geri atmadınız”

Türkiye’yi bölmek için kardeş olan halkı ayrıştırılmaya çalışıldığını dile getiren Soylu, “Kutsalımıza, değerlerimize, inançlarımıza, geleneklerimize, örfümüze ve adetimize saldırdılar. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Sağcı-Solcu, Laik-dindar dediler. Bu ülke nerelerden geçti. Avrupa ve Amerika ‘Sakın bizim dediğimizin dışına çıkmayın diye bize parmak salladı. Bizi hep hakir ve küçük gördüler. Dinimize, milliyetimize, köylülüğümüze kabahat buldular. Huzurunuza niçin geldik biliyor musunuz? Bir tek şey için huzurunuza geldik. On yıllardır saldırıyorlar. Allah sizden razı olsun. Elif gibi dimdik durdunuz ve bir adım geri atmadınız. Teşekkür etmek için geldik. Minnettar olmak için geldik. ‘50 gramlık oy pusulasıyla iktidar olabilirsiniz hükümete gelirsiniz ama muktedir biz oluruz’ dediler. Allah sizden razı olsun ki ‘Millet iktidar millet muktedir’ dediniz. O eski boynu bükük, beli eğik, parmak sallayınca yerine oturan Türkiye bugün yok. Ayakları üzerinde duran bir Türkiye var” dedi.

“Patlayıcı taşıyıp terör örgütüne yardım ve yataklık yapanın belediye meclis üyeliğinde ne işi var?”

Terör örgütü PKK ile halen iltisakı ve irtibatı bulunan belediye meclis üyesi adayları konusunda vurgu yapan Soylu şunları söyledi: “Bu seçim Türkiye’nin 50 yıldır ilk kez 4.5 yıl seçim olmayacak ortamında Türkiye’nin büyümesi ve zenginleşmesi için güç verme seçimidir. Bu ülkede 4.5 yıl seçim olmayan bir dönem hiç olmadı. İlk kez 4.5 yıl seçim olmayan bir dönem geliyor. Hep birlikte adım atıyoruz. İşte onu bizim burnumuzdan getirmek istiyorlar. Yerli ve milli üretmeyelim istiyorlar. Ekonomi gürül gürül adım atmasın istiyorlar. Terörün tamamen kökünü kazıyalım istemiyorlar. Huzur ve barış getirelim istemiyorlar. İki yılda 3333 teröristi etkisiz hale getirdik. 15 bin terörist vardı dağlarda şimdi 700 kaldı. Terörün şah damarını kestik. Şimdi dönüp orada bulamadıklarını büyükşehirlerde yapmak istiyorlar. 325 PKK-HDP’liyi CHP, Saadet Partisi ve İyi Parti listelerinden aday yaptılar. Patlayıcı taşıyıp terör örgütüne yardım ve yataklık yapanın belediye meclis üyeliğinde ne işi var? PKK için uyuşturucu satanların belediyeyle ne işi var? Apo’nun İmralı’dan çıkması için açlık grevi yapanın belediye meclisinde ne işi var? Bunlara yeni bir yaşam tüneli açmaya çalışıyorlar. Doğu ve güneydoğuda biz onların tünellerini kapattık. Şimdi büyükşehirlerde tünel açmaya çalışıyorlar. Onları büyükşehirlere musallat etmeyin. Belediye meclislerine PKK’lıları yazanlara hep beraber ders verelim”

“Bağcılar’ın çocuğuna yine sahip çıkacaksınız bundan hiç şüphem yok”

Soylu’nun sözleri meydanı dolduran kalabalıktan büyük alkış aldı. Başkan Çağırıcı ise şunları söyledi: “42 yıllık Bağcılarlı olmaktan, 32 yıl siyaset yapmaktan ve 20 yıl belediyecilik yapmaktan ve sizlerin hizmetkarı olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Sadece Bağcılar’da değil her yerde hizmetlerimiz var. 63 vilayette 130 belediyede Bağcılar’ın imzası var. Sizleri Allah için seviyoruz. Bağcılar’ın çocuğuna yine sahip çıkacaksınız bundan hiç şüphem yok.” Çağırıcı, konuşmasını “Terörle mücadele sadece dağda olmuyor. 31 Mart’ta da bunu sandıklarda da gösterin” diye bitirdi.  

Mitinge AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve MHP İlçe Başkanı Onur Yeşil de katıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2019, 10:38

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11