banner56

Sorunlar Halk Meclisi’nde Çözülüyor

Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi’nde düzenlenen “Halk Meclisi” ilçeyi yönetenlerle hizmet alanları aynı masada bir araya getirdi. Kemalpaşa Mahallesi’nde hayata geçirilen projelerin de konuşulduğu toplantıda mahalle sakinleri yaşadıkları sıkıntıları ve sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerinde bulundular.

Sorunlar Halk Meclisi’nde Çözülüyor
Ülkemizde ilk kez Bağcılar Belediyesi tarafından başlatılan “Halk Meclisi” toplantıları mahalle sakinleri ile ilçe yöneticilerini “sorunları konuşmak ve istişarede bulunmak amacıyla” bir araya getiriyor. Kemalpaşa Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, mahalle sakinleriyle gerçekleştirdiği toplantıda hayata geçirilen projelerini anlattı. Kentsel Dönüşüm Projesi’ni anlatan Çağırıcı, çocukluğunda deresinde balık tuttuğu ve yüzdüğü ilçesine hizmet etmekten dolayı mutlu olduğunu belirtti. Hemşehrilerinin asansörlü, otoparklı ve depreme dayanıklı konutlarda yaşamasını istediğini ifade eden Çağırıcı, ilçedeki asayiş sorunlarının çözümünün de Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hayata geçirilmesiyle çözüleceğini kaydetti.İnşaatlar teslim edilene kadar devletin mülk sahiplerine kira yardımında bulunduğunu hatırlatan Çağırıcı, “Gelin parselleri bin metreye, iki bin metreye çıkarın bir katta biz verelim ancak daha güvenilir binalarda oturun. Parselleri dönüştürüp ortak alanlar oluşturuyoruz. Binaların yüksekliği 10-12 katı geçmeyecek.” diye konuştu.

Deprem Riski Taşıyan Camimiz Kalmadı
Hayata geçirdikleri projeleri ve yapacakları yatırımları anlatan Çağırıcı, şöyle konuştu:
“Namık Kemal Caddesi’ne yakında güvenlik kameraları yerleştireceğiz. Caddemiz 24 saat izlenecek. Türkiye’de ilk defa cami ve okulların sorunlarını çözen tek belediyeyiz. Bağcılar’da şu an camı kırık, tuvaleti akan, dış cephe yalıtımı olmayan okul binamız yok. Kemalpaşa Mahallesi’ndeki Veysel Karani Camisi’ni yanındaki iki arsayı satın alarak iki trilyon lira harcayarak şadırvanlı ve kütüphaneli olarak yeniden inşa ettik. Mehmet Akif Camisi’ni yıkıp yeniden yapacağız. Kirazlı Uhud Camii ile Sancaktepe’deki camiyi yıktık yeniden yapıyoruz. Bağcılar’daki sekiz camiyi Kentsel Dönüşüm Projesi içerisine aldık. Kazım Karabekir ve Mahmutbeyde Hicret Camisi inşaatını tamamladık. Şu an itibariyle ilçemizde deprem riski taşıyan bir tek camimiz yok.”

Geleneksel hale getirdikleri bu tür toplantılarda problemleri yerinde çözdüklerini kaydeden Çağırıcı, şunları söyledi:
“Problemlere en güzel şahitliği sizler yapıyorsunuz. Çözüm yollarını da birlikte üretmek istiyoruz. Ciddi anlamda kültür değişimi adına uluslararası sempozyumlar da dahil programlar icra ediyoruz.” diye konuştu. Bağcılar’ın altı metro hattı ve tramvayı ile çok şanslı bir ilçe olduğunun altını çizen Çağırıcı, “Metro hattının bir istasyonu da Matbaacılar Sitesi’ne yapılacak. İstanbul’un en geniş ulaşım ağına sahip metrosu ilçemizde inşa edildi. Mahmutbey Metro istasyonu, Kabataş’a kadar uzanan raylı sistemle entegre olacak. İlçemizden metroya binen hemşehrim, Marmara Boğazı’nı yine raylı sistemle geçerek diğer istasyonlara ulaşacak.”
Çağırıcı konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. 21 ve 22. Sokak’da oturan Bayram Yıldız, “Dokuz binamızda 42 aile yaşıyor. Kentsel Dönüşüm Projesi için yardımcı olur musunuz?” diye konuşunca Çağırıcı da kendisine yardımda bulunacaklarını ifade etti.

Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de konuşmasında toplantının çok verimli geçtiğini belirterek, “Bağcılar’ın kuruluşundan bu yana uygulanan güzel bir geleneği sürdürdüğümüz için mutluyum” dedi.

Belediyemiz İki Okul Alanını Satın Aldı
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da, Başkan Çağırıcı’nın eğitime çok önemli katkıda bulunduğunu belirterek iki okul inşaatı için arsa satın aldığını kaydetti. Yılmaz, Kendilerine emanet edilen öğrencilerin en iyi şekilde yetişmesi ve geleceğe adım atması için verdikleri sözü tutmak için çalıştıklarını söyledi. Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı İsa Çelebi de Başkan Çağırıcı’ya kazandırdığı tesisler ve projeler sebebiyle teşekkür etti. Bağcılar 100 Yıl Polis Merkezi Emniyet Amiri Akın Aldırmaz da asayiş olayları ile ilgili ilçe sakinlerinin kendilerine yardımcı olması gerektiğini belirterek, “Herkes çocuklarına sahip çıksın. Bize yardımcı olmanız gerekiyor” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11