banner56

"Sanat Sokağı Bağcılar’daki Okula Taşındı"

Bağcılar Hayriye Kayraklı Ortaokulu öğrencileri, Sanat Sokağı Projesi kapsamında okullarının koridorunu adeta sanat atölyesine çevirdi. Koridoru yaptıkları yağlı boya resimler, müzik enstrümanlarının maketleri ile donatan öğrenciler ayrıca ziyaretçilere canlı olarak seslendirdikleri şarkı ve türkülerle müzik ziyafeti veriyor.

Bağcılarlı öğrenciler Sanat Sokağı Projesi kapsamında örnek bir çalışmaya imza attı.
Bağcılar Hayriye Kayraklı Ortaokulu öğrencileri okul koridrolarını yetenekleriyle ortaya koydukları ürünlerle adeta sanat atölyesine çevirdi. Görsel sanatlar, müzik, teknoloji ve tasarım sınıfı öğrencileri bitkilerden, ahşap eşyalardan, metallerden ve kağıtlardan oluşturdukları sanat eserlerini ziyaretçilerin beğenisine sundular. Duvarları yapraklarla süslü koridorlar yağlı boya tablolar ile müzik aletlerinden oluşan maketler ziyaretçilerin beğenisini topluyor.

“SANAT SOKAĞI’NDA GÖRSEL VE İŞİTSEL ETKİNLİK SUNULUYOR”

Bağcılar İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları Sanat Sokağı’nı ziyaret ettiler. Okul Müdürü Bayram Çetin, ziyaretçilerine faaliyetlerle ilgili bilgi verirken, Öğrenci Korosu da birbirinden güzel şarkı ve türküler okuyarak müzik ziyafeti verdi. Öğrencileri yaptıkları örnek çalışmadan dolayı kutlayan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, “Böyle eğitici ve öğretici çalışmalar yeteneklerin ortaya çıkmasına vesile oluyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi. Sanat Sokağı tanıtım programına Bağlar Mahallesi Muhtarı Şaban Hocaoğlu’nun yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin yeteneklerini teknolojiyle buluşturmasına katkı sağlayan Sanat Sokağı Projesi yılsonuna kadar ziyaret edilebilecek.  

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 12:47

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11