banner56

Rehberlik Öğretmenleri İstişare Programı’nda buluştu

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli rehber öğretmenler Bağcılar Engelliler Sarayı’nda düzenlenen “İstişare Programı”nda bir araya geldi. Programda “Kekeleme, Seri Konuş Projesi” ile ilgili bilgi verildi. Öğretmenlerden kekemelik sorunu yaşayan öğrencileri Engelliler Sarayı’na yönlendirmeleri istendi.

Rehberlik Öğretmenleri İstişare Programı’nda buluştu
Bağcılar’daki okullarda görev yapan rehberlik öğretmenleri, kekemelik kursu ile ilgili düzenlenen İstişare Programı’nda buluştu. Programda öğretmenlere kekemelik probleminin ortadan kaldırılması amacıyla hizmete sunulan kurs programıyla ilgili geniş bilgi verildi. Programda yapılan tanıtımlarda kekemeliğin fiziksel değil, nefes alıp vermedeki düzensizlikle ilgili bir problem olduğu anlatıldı.


Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar’ın yıllarca hizmetten mahrum kaldığını ifade etti. Eğitim konusunda büyük sıkıntı yaşandığını kaydeden Çağırıcı, altı yıl öncesine kadar öğretmenlerin ilçede kalmak istemediklerini belirtti. İlçenin son yıllarda mimari, kültürel ve sosyal anlamda büyük bir gelişme sağladığını anlatan Çağırıcı şunları söyledi:
“Son yirmi yılda önceki dönemdeki okulların iki katı okul yaptık. Okulların dış cephesi dahil bakım ve onarımını da biz yapıyoruz. Bağcılar’da eğer önemli bir mesafe alınmışsa, sebebi ilçemizdeki kurum ve kuruluşlara verilen önem ve destektir. Kurum ve kuruluşlarımız arasında çok iyi bir işbirliği yapılmaktadır.”


Bağcılar’da Eğitim Kalitesi Arttı
Bağcılar’da eğitim kalitesinin arttığına da dikkat çeken Çağırıcı, dezavantajlı grupları da her vakit ön planda tuttuklarını anlattı. Çağırıcı, “Dezavantajlı gruplara hep öncelik tanıdık. Bir ilçede mutluluğu yakalamak için bireysel mutluluğu yakalamalıyız. Etkinliklerimize, ‘Mutlu yuva huzurlu toplum’ seminerleriyle başladık. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimizle bunu pekiştirdik. Rehabilitasyon merkezimiz bir çok ilçede yok. Toplam 16 bin 500 metrekarelik alandaki Engelliler Sarayı’nda her türlü hizmeti verebiliyoruz. Sadece engelliler için ayda 1,5 trilyon ödüyoruz. Bağcılar’ın huzuru buradan geliyor. Aynı anda 7 bin engelli istifade ediyor.” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da konuşmasında, rehber öğretmenliğin önemine işaret etti. Rehber öğretmenlerin gayreti ve teşvikiyle Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda yine önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Yılmaz, “Engellier Sarayı’nda 600 öğrenci ve veliye hizmet verildi. 100 civarındaki rehber öğretmenlerimizle de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelliler Sarayı’nın benzerini birçok Avrupa ülkesinde bile bulamazsınız. Toplumdaki tüm bireylerin huzurlu olması toplumdaki engellilerin de huzuruyla olur. Bu merkezi hizmete sunan Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11