banner56

Ramazan Ayının Meyvesi Bayramlaşma

Bağcılar’da Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan ramazan ayı gelenek ve görenekleri Bağcılar’da yaşatıldı. Mübarek ay boyunca oruçlarını tutan, ibadetlerini yapan, sosyal ve kültürel programlara katılan, iftar sofralarında buluşan Bağcılarlılar, kardeşlik ve dayanışma duygusu içerisinde birbirlerinin bayramını kutladı.

Ramazan Ayının Meyvesi Bayramlaşma
 Ülkemizin her bölgesinden insanların yaşadığı Bağcılar’da ramazan ayı renkli, anlamlı ve coşkulu programlarla yaşandı. Bağcılar Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanı’ndaki 60 standı ziyaret eden, gelenek ve görenekler hakkında bilgi sahibi olan, kültürel programlara ilgi gösteren ilçe sakinleri, huzurla kavuştukları Ramazan Bayramı’nın 1’inci gününde birbirlerinin bayramını kutladı.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Halk Sarayı’nda düzenlenen programa ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, burada yaptığı konuşmada Bağcılar ailesiyle bir ramazan ayını daha huşu içerisinde idrak etmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti. Yıllar önce ‘Bağcılar’da Ramazan Farklı Yaşanır’, diyerek yola çıktıklarını belirten Çağırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ramazan ayını anlamına uygun şekilde doya doya idrak ettik. Nostalj bahçelerimizde ve sokaklarımızda kurduğumuz bereket sofralarında değişik sebeplerle tanışamayan hemşehrilerimizi buluşturduk. 100 bini aşkın hemşehrim ile ramazan ayının güzel iklimini yaşadık. Hemşehrilerim, ‘Askıda Ekmek Projemiz’ kapsamında ihtiyaç sahipleri için de bir ekmek aldılar. Hayırsever işadamlarımızın desteğiyle kimsesizlerin kimi olduk. Ki, Ramazan ayının son haftasını Yetimler Haftası olarak ilan ettik. İlçemizdeki yetimlerimizi en güzel mağazalarımızda giyindirdik. Bayram sevincine diğer çocuklar gibi onları da ortak ettik.”

“ZULÜM ALTINDAKİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN YARDIM ELİ UZATTIK”

Bağcılar Meydanı’nda düzenledikleri programların yoğun ilgi gördüğünü da kaydeden Çağırıcı, 60 stantta yörelerini tanıtan ve misafirperverlik örneği sunan sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür etti. Suriye, Arakan, Doğu Türkistan gibi bir çok coğrafyada Müslümanların zulüm altında olduğunu da hatırlatan Çağırıcı, Kur’an Gecesi programlarında onlar için dua yaptıklarını da belirterek, “O coğrafyalarda kan ve gözyaşı vardı. Elimizden geldiğince Müslüman kardeşlerimize yardım eli uzatmaya çalıştık.” dedi. Onlara destek olmaya çalıştık.”

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de konuşmasında unutulmaya yüz tutan değerleri en güzel şekilde idrat ettiklerini belirterek, “Yardımlaşma, komşuluk, dayanışma örneğini sofralarımızda teneffüs ettik.” dedi. İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı da ilçede ramazan ayının huzurla yaşandığını kaydetti. İlçedeki tüm muhtarlar adına konuşan Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hayati Çakıcı da Bağcılar ailesi olarak ramazan ayını huzur ve mutluluk içerisinde yaşadıklarını kaydetti.

“İLÇE MÜFTÜSÜ SULA DUA YAPTIRDI”

Ramazan münasebetiyle düzenlenen söyleşiler, Kur’an Geceleri ve iftar programlarında dünyanın değişik yerlerinde zulüm gören, savaş yaşayan ve evsiz kalan insanlar için dualar yaptıran İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, yaptığı konuşmada mübarek bayramda dünyaya barış gelmesi temennisinde bulundu. Sula’nın yaptırdığı duaya ilçe sakinleri birlikte ‘amin’ dedi. Program sonunda Çağırıcı ve Öztürk Bağcılarlılarla bayramlaşarak sağlık ve huzur dileğinde bulundular.  

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 10:34

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11