banner56

Ramazan Ayında Seçim Stresi Yerini Huzura Bıraktı

Bağcılar, mübarek Ramazan ayında anlamlı ve zengin içerikli programlara ev sahipliği yapıyor.

Ramazan Ayında Seçim Stresi Yerini Huzura Bıraktı
Sohbet programına konuk olan TV Programcısı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayında gergin ve stresli bir seçim atmosferinin ardından teşrif eden Ramazan ayı ile birlikte toplumun huzur dolduğunu kaydetti.

Bağcılar Times Haber Merkezi

“Bağcılar’da Ramazan Farklı Yaşanır” düşüncesiyle düzenlenen “Bereket Ay Ramazan” adlı sohbet programına konuk olan TV Programcısı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) hayatından örnekler sundu. Genel seçimlerin gergin ortamda yaşandığını da hatırlatan Prof.Hatipoğlu, “Ramazan ayında huzur doluyoruz. Elhamdülillah iki gündür ortalık duruldu ve sinirler yatıştı.” diye konuştu.

Prof. Dr. Hatipoğlu, sohbetini ilgiyle dinleyen Bağcılarlılarla 11 ayın sultanı Ramazan ayında yeniden bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Konuşmasında Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) putperestleri yapılan savaşlarda yendikten sonra Mekke şehrine 10 bin kişiyle girdiğini anlatan Hatipoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Peygamberimiz, Mekke’ye 10 bin kişiyle girdikten sonra putları yıktırdı. Ziyaretine gelenler sırayla Kelime-i Şehadet getirip İslamiyet ile şereflendiler. Bu sırada Hazreti Ebubekir’in yaşlı babası da Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) yanına gelmişti. Çok yaşlı olduğu için güçlükle yürüyordu. Saçı ve sakalı ağarmış vaziyetteki yaşlı adamı gören Peygamberimiz, “Ebubekir bu ihtiyarı niçin bana getirdin. Ben onun yanına gelirdim.’ diyor. İşte, Peygamber Efendimizin (s.a.v) töleransı bu kadar büyüktür. Çünkü yaşlı adam henüz Müslüman değildi. Yine, ‘saçı sakalı boya mı’, diye soruyor ki, buradan boyanın caiz olduğu da anlaşılıyor. Ziyaret sırasında Hazreti Ebubekir’in babası da elini kaldırıyor ve Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oluyor”

“ALLAH (C.C.) KENDİNE İMANDA PAZARLIK KABUL ETMİYOR”

Son yıllarda Müslümanlığı seçenlerin sayısında artış olduğunun da altını çizen Hatipoğlu, “Yüz binlerce insan tövbe ederek İslamiyet ile şerefleniyor. Ruhlar aleminde Rabbimize verdiğimiz sözü tutmakla mükellefiz. Allah (c.c.), sadık kullarına her zaman İslamiyet’in yanında olmasını nasip eylesin. O, imanda her hangi bir pazarlık kabul etmiyor. ‘Amelinde eksik olabilirsin ama imanında gevşeklik istemiyorum, sağlam olmalısın.” diyor.

“RAMAZAN AYINDA TOPLUM DURULDU”

Sohbetinde Ramazan ayının önemine dikkat çeken Hatipoğlu, ülkemizde yaşanan genel seçim sırasında toplumda gerginlikler yaşandığını hatırlattı. Seçim stresinin ardından teşrif eden Ramazan ayı ile topluma barış ve huzur geldiğini ifade eden Hatipoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Hepimizin muhtaç olduğu şey Allah’a (c.c.) iman etmektir. Biz Müslümanlar için cami ve namaz çok nemlidir. . Elhamdülillah iki gündür ortalık sakinleşti, duruldu, sinirler yatıştı. Ramazan-ı Şerif, kucaklaşma ayıdır. Şimdi kucaklaşma zamanıdır.”

Hatipoğlu, konuşmasının ardından Bağcılar Meydanı’nı dolduran Bağcılarlılara dua yaptırdı. Program sonunda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, Prof. Hatipoğlu’na ilgiyle dinlenen sohbetinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 13:33

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11