banner56

Radyolar Sevgi İçin Çaldı

Dünya Radyo Günü ve Sevgililer Günü Sarıyer’de 8 farklı radyo kanalından yapılan birbirinden renkli yayınlarla kutlandı. Sarıyer’den canlı yayınlanan programlara Türkan Şoray, Ferhat Göçer ve Derya Tuna telefonla bağlandı.

Radyolar Sevgi İçin Çaldı

“Yolumuz; ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur” der Hacı Bektaş-ı Veli… Sarıyer Belediyesi de bu sözden hareketle 14 Şubat Sevgililer Günü ile Dünya Radyo Günü’nü ‘Sevgi ve Radyo Günleri’ adı atında birlikte kutladı. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle 12 Şubat Cuma günü yapılan etkinliklerde birbirinden farklı radyo kanalları 09.00-24.00 saatleri arası çeşitli konukların katılımıyla Sarıyer’den canlı yayın yaparken, 8 noktada planlanan Boğaz’a kadar müzik etkinliği ise olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Radyoculara plaket veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Sevgi, sadece insana hissedilen bir duygu değildir. Bir çiçeği, bir ağacı, bir hayvanı da sevebilir insan. Biz bu düşüncelerle Sevgililer Günü değil, Sevgi Günü’nü kutluyoruz. Sevginin sınırı yoktur” dedi. Gün boyunca süren yayınlara pek çok isim de telefon bağlantısıyla katıldı.

ÜNLÜ İSİMLER YAYINLARA KATILDI

Dünya Radyo Günü’nde Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte dinleyiciler birbirinden ünlü isimlerle buluştu. Yüksek Sadakat adlı müzik grubunun solisti olarak tanıdığımız Cemil Demirbakan Radyo 34’te Emrah Üstündağ’ın canlı yayın konuğu oldu. Sarıyer Belediyesi’nin radyo dinleyicilerine sürprizleri bu kadarla da sınırlı değildi. Yapılan canlı yayınlarda dinleyicileri heyecanlandıran bir diğer an ise Türkan Şoray, Ferhat Göçer ve Derya Tuna’nın yaptığı telefon bağlantıları oldu. 14 Şubatta nikâhı kıyılacak çiftlerin yanı sıra yayınlara katılan konuklar arasında; Prof. Dr. Mithat Baydur, Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz ile eşi Nilgün Ilgaz , CHP Sarıyer Meclis Üyesi Ayşen Ağma ile eşi, 1453 Site Yönetiminden İbrahim Bozan ve Öyküm Bozan, Tarabya Muhtarı Refet Üstün ile eşi Nur Üstün’de vardı.

DÜNYA RADYO GÜNÜ SARIYER’DE KUTLANDI

Dünya Radyo Günleri kapsamında farklı konukların katılımı ile gerçekleşen radyo programları 12 Şubat Cuma günü sabah 09.00’dan akşam 24.00’e kadar canlı olarak Sarıyer’den yayınlandı. Bütün şarkıların sevgi için söylendiği Sarıyer’de radyo yayınlarının yanı sıra birbirini seven herkesin fotoğraf çekmeleri için bir pano ve Kefeliköy’de ışıklı fotoğraf çekme alanı oluşturuldu. Kutlamanın sonunda Dünya Radyo Günü’nde Sarıyer’den yayın yapan tüm radyoculara Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç çiçek ve plaket takdim etti. 

Sarıyer Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2021, 18:13

Nurettin KOÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11