banner56

Okulların yüzü değişiyor

Bağcılar’da bulunan tüm okullar İstanbul İl Özel İdare tarafından güçlendirildikten sonra, Bağcılar Belediyesi tarafından ısı kaybını önlemek için dış cephelere mantolama ve yenileme çalışmaları başlatıldı. Okul binalarının Selçuklu ve Osmanlı mimari özellikleriyle yenilenerek, farklı bir görünüme kavuşuyor.

Okulların yüzü değişiyor
 Bağcılar Belediyesi’nin “enerji tasarrufu sağlamak” amacıyla başlattığı okulların dış cephelerini mantolama ve yenileme çalışmaları sürüyor. Toplam 93 okulun bulunduğu ilçede başlatılan çalışmalarda ilk iki etapta 35 okulun mantolama ve yenileme çalışmalarının ilk iki etabı tamamlandı.

Bağcılar Times Haber Merkezi


Enerji Tasarrufu Sağlanacak

Okulların fiziki görünümünü tamamen değiştirdiklerini söyleyen, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İlçemizde yaklaşık 200 bin öğrenci eğitim görüyor. Bu projeyle okullarımızda hem enerji tasarrufu sağlıyoruz, hem de dış cephelerini Osmanlı ve Selçuklu mimari özellikleriyle düzenleyerek şehir estetiğimize ayrı bir zenginlik katıyoruz. Ayrıca burada eğitim gören çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimi de olumlu yönde artacaktır. Şu ana kadar 35 okulumuzun çalışması tamamlandı. Diğer okullarımızın da tamamlanması için hızla sürüyor ” diye konuştu.

Veliler ve Öğrenciler Çok Beğendi

Okulların yeni görünümünün çok beğendiklerini söyleyen veliler, “Okulumuzun hem depreme dayanıklı hale getirilmesi hem de görüntüsünü değişmesi bizleri çok mutlu etti. Çocuklarımız okullarına severek gidiyorlar. Bağcılar Belediyesi’nin eğitime verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11