banner56

Öğretmenlerin ilk dersi

Bağcılar’daki okullalara atanan stajer öğretmenlerin ilk dersi ‘Bağcılar’ı tanımak’ oldu. Belediye’nin öğretmenlerin onuruna verdiği tanışma ve dayanışma yemeğine katılan Başkan Lokman Çağırıcı öğretmenlere seslenerek, “Sizleri önemsiyoruz. Başarılı bir eğitim yılı geçirmenizi dilerim” dedi.

Öğretmenlerin ilk dersi
 Milli Eğitim Bakanlığı’nın atamasını yaptığı öğretmenler 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının ilk gününde görevlerine başladı. Bağcılar’daki ilk ve orta dereceli okullara atanan 410 stajer öğretmenlerin ilk dersi ‘Bağcılar’ı Tanımak’ oldu. Belediye’nin ‘Beyaz Gezi’ araçlarıyla rehber eşliğinde ilçenin kurumlarını ve belediyenin hizmet verdiği önemli tesisleri de gezen öğretmenler, gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.


Bağcılar Times Haber Merkezi


Metropole Yakışan Bir İlçe

Halk Sarayı’na geçen stajer öğretmenler, Belediye’nin düzenlediği tanışma ve dayanışma yemeğine katıldılar.
Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden atanan öğretmenler, farklı bir algıyla Bağcılar’a geldiklerini söyleyerek; “Bu ilçe hakkında çok fazla bilgimiz yoktu. Ancak gezip görünce düşüncelerimiz tamamen değişti. Öyle projeler hayata geçirilmiş ki, takdir etmemek elde değil. Başkan Lokman Çağırıcı’ya yaptığı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Bağcılar metropole yakışan bir ilçe olmuş” diye konuştular.

İlk İcraatım Eğitim Oldu

Öğretmenlere, “Yeni görev yerleriniz hayırlı olsun” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Lokman Çağırıcı,“Gezip gördüğünüz Bağcılar’ı dünü ve bugünüyle ele almak lazım. İlçemiz büyük bir köy görünümünden hızlı bir süreçte bugünlere geldi. Ben 8 yıl Başkan Yardımcılığı yaptığım Bağcılar’da 6 yıldır da Başkanlık yapıyorum. Bizler göreve geldiğimizden bu yana eğitime çok önem veriyoruz. Hatta benim başkanlık görevime başladığımda ilk icraatım eğitimle ilgiliydi. Okullarımızı 3 bini aşkın bilgisayar ve projektörlerle donatmıştık” diye konuştu.


Başarılar Tesadüf Değil

Bağcılar’da toplam 200 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ve 5 bin öğretmenin görev yaptığını söyleyen Başkan Çağırıcı, “Öğrencilerimiz, her geçen yıl gerek eğitimde gerekse sporda başarılı sonuçlar alarak Bağcıların adını Türkiye’ye duyuruyor. Bunlar tesadüfi başarılar değil. Bu başarılar eğiteme verilen destekle elde ediliyor. Ve eğitimle ilgili çalışmalarımıza halen devam ediyoruz. Bahçeleri müsait olan okullara spor salonları yaptırıyoruz. Öğrencilerimizin ücretsiz yararlanacağı yüzme havuzlarımızın sayını 10’a çıkartıyoruz. Bu arada çocuklarımızın eğitimine büyük katkısı olan Bilgi Evlerimizin sayısını da artırıyoruz. Yakın zamanda her mahallede Bilgi Evi olacak. İlçemizde 80 noktada güvenli ve ücretsiz internet hizmeti vermeye başlıyoruz” dedi.

Çağırıcı, sözlerini Mevlana’nın “Bir nesilin geleceğin bir önceki nesil hazırlar” diyerek, öğretmenlerin eğitim çalışmalarına önemli katkıları olacağına inandığını söyleyerek tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11