banner56

Öğrencilerin Yarışma Heyecanı

Bağcılar Selahattin Eyyubi İmam Hatip Lisesi iki güzel programı imza attı. Düzenlenen Mevlid Kandili Programı’nın ardından “O’nun İzinde Kitap Okuma Yarışması”nın finali yapıldı. Yarışma sonucunda 1’inci olan Oğuzhan Turgut adlı öğrenci Umre ile ödüllendirilirken, diğer yarışmacılara da laptop ve tablet hediye edildi.

Öğrencilerin Yarışma Heyecanı
 Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki program 10 D sınıfından Şeyhmuz Şimşek’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Ardından Bağcılar Selahattin Eyyübi İmam Hatip Lisesi ile ilgili bir slayt gösterisi sunuldu. Öğrencilerin okudukları ilahiler de davetlilerce ilgiyle dinlendi.

Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır burada yaptığı konuşmada anne, baba ve öğretmenlerin insanların çocukların ve öğrencilerin karakterlerini ve manevi hayatını oluşturduklarına dikkat çekti. Çakır, “Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’yı (sav) seviyoruz. Niçin seviyoruz diye sorulduğunda herkes farklı cevap verecektir. Çünkü herkes O’nu farklı farklı sevmektedir” diye konuştu.

İmam Hatip Nesli Zor Günlerden Bu Günlere Geldi
İmam Hatip neslinin çok zor günlerden bugünlere ulaştığını ifade eden Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin de “Bağcılar’da 11 tane imam hatip okulu açıldı. Önümüzdeki yıllarda bu okullarımızın sayısı artacaktır” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da imam hatip liselerinin farklı bir yere sahip olduğunu belirterek, öğrencilere şöyle hitap etti:
“Bu milletin ahlaki değerlerini topluma yansıtacak ve yön verecek olan nesil sizlersiniz. Bir imam hatipli olarak neler yapmanız ve nelerden kaçınmanız gerektiği sorumluluğunu taşımalısınız.”
İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da konuşmasında imam hatip nesli ile bir araya geldikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Sula, “Peygamber Efendimiz’i(sav) iyi tanımalıyız ve iyi bilmeliyiz. O’nu gönlümüzde yaşatmalıyız. O’nun en güzel ve örnek insan olduğunu tüm insanlara anlatmalıyız. Bunun için okumak, okuduğunu anlamak, uygulamak ve insanlara sunmak zorundayız.“ dedi. Bağcılar İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Mezunları Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez de önemli çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Selahattin Eyyübi İmam Hatip Lisesi Müdürü Atakan Aydın da Mehmet Akif Ersoy ile Bernard Shaw’ın Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’i (sav) öven sözlerinden örnekler sundu.

Onun İzinde Yarışmasının Finali Yapıldı
Programın ilerleyen saatlerinde “O’nun İzinde Kitap Okuma Yarışması”nda finale kalan Oğuzhan Turgut, Mücahid Özdemir, Cüneyt Pirçek, Zehra Gerçek ve Cihat Kaan adlı öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenlendi. Öğrenciler, iki ayda okudukları “Selahattin Eyyübi”, Kendini Arayan Adam”, “Efendimiz Muhtasar”, “Od”, “Öğretmenimin Not Defteri I.Cild” adlı kitaplardan hazırlanan soruları cevapladılar. Yarışmada birinciliği olarak tablet alan Oğuzhan Turgut ayrıca Umre’ye gitmeye hak kazandı. İkinci Zehra Gerçek lap top kazanırken, diğer üç yarışmacıya da tablet hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11