banner56

Öğrenciler İstanbul'u tanıyor

Bağcılar’da 11. sınıf öğrencileri, “Tanı, Yaşa, Sev” sloganıyla hizmete sunulan İstanbul Yolcusu Kalmasın Projesi kapsamında sosyal ve kültürel yerleri ziyaret ediyor. Uzman rehberler eşliğinde düzenlenen programda öğrenciler kentin tarihi ve turistik mekanlarını görme imkanı buluyor.

Öğrenciler İstanbul'u tanıyor
Bağcılar’da öğrencilerin kent kültürüne aşina olması ve bilgilerini geliştirmesi amacıyla dikkat çekici projeler hizmete sunuluyor. Bu amaçla Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul Yolcusu Kalmasın Projesi de yoğun ilgi görüyor.

Dünyanın en önemli tarihi ve turistik miraslarına ev sahipliği yapan İstanbul’u tanımak amacıyla düzenlenen programda öğrenciler, her gün saat 08.30’da yola çıkıyor. Öğrenciler, “İstanbul Yolcusu Kalmasın” yazı ve fotoğrafların süslediği otobüslerle ilk olarak Sultanahmet’e götürülüyor. Ayasofya ile Sultanahmet Camii ziyaretlerinin ardından öğrenciler, hipodrom, Alman Çeşmesi ve Sultanahmet Meydanı’nı görme imkanı buluyor. Yürüyerek Gülhane Parkı’na kadar yürüyen öğrenciler, İslam Bilimleri Müzesi’nde sergilenen Müslüman bilim adamları, denizciler ve kaşiflerin yüzyıllar önce ortaya koydukları eserleri yakından görme ve tanıma imkanı da buluyor.

“TEKNEYLE BOĞAZ TURU”


Programın ilerleyen anlarında da öğrenciler Gülhane Parkı’nın Sarayburnu çıkışından otobüslerle Kabataş İskelesi’ne geçiyor. Buradan teknelerle denize açılan öğrenciler temiz havada boğaz turu yapıyor. Uzman rehberler öğrencilere sahildeki tarihi yalı, bahçe, park, saray ve konutları tanıtıyorlar. Teknede fasıl ekibi öğrencilere İstanbul şarkıları seslendiriyor. 16.30’da tamamlanan gezi sonrası öğrenciler okullarına bırakılıyor. Programda hafta içi her gün 180 öğrenci, 4 uzman rehber eşliğinde kentin önemli yerlerini ziyaret ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 10:06

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11