banner56

Nostalji Bahçesi

Bağcılar Belediyesi'nin ilçeyi ismine uygun hale getirmek ve Bağcılarlılara nostaljiyi yaşatmak amacıyla kurduğu Nostalji Bahçeleri'ne yoğun ilgi gösteren her yaştan ilçe sakini, yaz sıcağında ağaçların gölgesinde piknik keyfi yaşıyor.

Nostalji Bahçesi

Bağcılar Belediyesi'nin ilçeyi ismine uygun bir hale getirmek ve Bağcılarlılara bir nostaljiyi yaşatmak amacıyla hazırladığı "Nostalji Bahçeleri Projesi"nin ilk kez hayata geçirildiği Sancaktepe Mahallesi'ndeki Üzüm Bağı'nda piknik sezonu başladı. 

Sıcak yaz aylarının etkisini arttırdığı bu günlerde Bağcılarlılar Nostalji Bahçeleri'nde piknik yapma ayrıcalığını yaşıyor. İlçenin değişik mahallelerinde kurulan kiraz, kaysı, kestane ve fındık bahçelerindeki çimler üzerinde piknik yapan ilçe sakinleri çocuk, genç ve yaşlılar ailece yaz aylarının tadını çıkarıyorlar. 

İstanbul Times Haber Merkezi

"Bahçede Dokuz Çeşit Asma Bulunuyor"

Üzüm Bağı, 2 bin 200 metre kare alandan oluşuyor. 9 farklı üzüm türünün dikildiği bağda toplam 218 asma bulunuyor.Üzüm bağı, Bağcılar Belediyesi'nin örnek "Nostalji Bahçeleri" projelerinin ilk örneğini oluşturuyor. Üzüm Bağı'nda 218 adet asma bulunuyor. 2 bin 400 metre kare alan üzerine kurulu olan üzüm bağında 50 metrekarelik bir de bağ evi yer alıyor. 9 çeşit asmanın yer aldığı üzüm bağında, Çavuş, İtalyan, Trakya İlkeren, Yalova İncisi, Haliya, Razaki, Flames, Horoz Karası, Barış üzüm çeşitleri yer alıyor. İri elips şeklindeki Horoz Karası koyu mor ve siyah rengiyle dikkat çekiyor.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçeye adına yakışır Nostalji Bahçeleri kurmaya devam ettiklerini belirtti. Toplam 22 ilçede de nostalji bahçeleri kuracaklarını ifade eden Çağırıcı, "Kurduğumuz üzüm, kiraz, kaysı, kestane ve fındık bahçelerinde buluşan hemşehrilerim birlikte piknik yapıyorlar. Hemşehrilerim arasındaki komşuluk ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmak bizi ziyadesiyle mutlu ediyor" diye konuştu.

"Her Biri Ayrı Bir Lezzet Taşıyor"

Dünyanın değişik coğrafyalarında yetişebilen farklı renk, lezzet ve ağırlıktaki üzümler sıkça sofraları da süslüyor. Üzüm Bağı'nda yetişen üzüm türleri ve özellikleri şöyle :

Barış üzümü: Beyaz renkli bu üzüm çeşidi gevrek sulu ve elips şeklinde oluyor. Üzümün salkımı 600-700 grama ulaşıyor.

Razaki: Yaygın olarak bulunabilen sofralık bir çeşit. İri taneli ve her tane 6-7 grama ulaşıyor. Ülkenin her bağında yetişebiliyor.

Yalova İncisi: Salkımları dolu ve ağırlığı 6-7 grama ulaşıyor. Bu çeşit aynı zamanda güneş ışıklarına dayanıklı.

Flame Seedless: Yuvarlak ve taneleri kırmızı renge sahip Aromalı bir tadı olan bu çeşidin salkımı 400 grama ulaşıyor.

Trakya İlkeren: Sofralık olan bu çeşit üzümün salkımları 600-700 grama ulaşıyor.

İtalyan Üzümü: Asmaları kuvvetli ve verimli. Güneşe dayanıklı. Kabuğu kalın bu üzüm çeşidinin tanesinin ağırlığı 6-7 gram oluyor.

Çavuş Üzümü: Özel aromaya sahip ve beyaz renge sahip sofralık bir üzüm çeşidi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11