banner56

Mükemmellik Sertifikası

Miniatürk, dünyanın en büyük seyahat sitelerinden biri olan TripAdvisor tarafından 2015 Mükemmellik Sertifikası’na layık görüldü.

Mükemmellik Sertifikası
TripAdvisor’ın beş yıldır tüm dünyadaki gezginler adına paylaştığı Mükemmellik Sertifikası, site üyelerinin dünyayı gezerken yaşadıkları seyahat deneyimlerinde yazdıkları yorumlar ve puanlama sistemiyle veriliyor.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Site üyelerinin değerlendirmesiyle sektördeki en iyilerden biri olarak Miniatürk’e verilen 2015 TripAdvisor Mükemmellik Sertifikası için müze ziyaretçilerinin olumlu yöndeki görüşleri dikkate alındı.


3 Bin Yıllık Tarihin Vitrini

 

Ayasofya’dan Selimiye’ye, Rumeli Hisarı’ndan Galata Kulesi’ne, Safranbolu Evleri’nden Sümela Manastırı’na, Kubbet-üs Sahra’dan Nemrut Dağı Kalıntıları’na kadar pek çok kültür ve medeniyetin izlerinin bir araya getirildiği parkta, bugün artık yerlerinde olmayan Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi, Ecyad Kalesi gibi eserler de yeniden canlandırılmış durumda.

Anadolu ve çevresinde hüküm sürmüş, izler bırakmış her medeniyetin, mimari eserleriyle temsil edildiği Miniatürk, Antik Çağ’dan Bizans’a, Selçuklu’dan Osmanlı’ya kadar 3 bin yıllık tarihin kültür varlıklarının maketleriyle, Haliç’in kıyısında ziyaretçilerini ağırlıyor.

Toplam 60 bin metrekare alan üzerine kurulan Miniatürk’te, 15 bin metrekarelik maket alanında 128 mimari eser, 40 bin metrekare yeşil ve açık alan, 3 bin 500 metrekare kapalı alan, 2 bin metrekare havuz ve suyolu, 500 araçlık otopark yer alıyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 11:53

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11