banner56

“Milli Sporcular Olimpiyat Ruhu'nu anlattı“

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, olimpiyatların Türkiye’de yapılabilmesi için ‘bilinçli taraftarlık örneği gösterilmesi ve olimpiyat ruhunun canlanması” amacıyla düzenlediği program kapsamında 19-25 yaş arası gençler olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu sporcularla bir araya geldiler. Sporcular gençlerin sordukları soruları cevaplayarak onlara çeşitli tavsiyelerde bulundular.

“Milli Sporcular Olimpiyat Ruhu'nu anlattı“
Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıdaki panele katılan Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, tarihçi –yazar Talha Uğurluel, Prof. Dr. Hasan Kasap ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de düzenlenen “Olimpiyat Ruhu, Spor ve Centilmenlik” konulu panelde konuşma yaptılar.

İstanbul Times Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Olimpiyat Ruhu ve Bilinçli Taraftarlık Kampı” adı altında düzenlediği program kapsamında öğrenciler olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Türk sporcularla bir araya geldiler. Sıcak bir ortamda gerçekleşen söyleşide sporcular kendilerine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap verdiler.

Türkiye’nin birçok ilinden 18-25 yaş arası öğrencilerden oluşan ekip, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Olimpiyat Ruhu ve Bilinçli Taraftarlık Kampı” programı kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldılar. Bu çerçevede Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Ümit Bozkurt, Rıza Kayaalp, Hamide Bıçkın Çetiner, Bahri Tanrıkulu, Serkan Yağcı, Nazmi Avluca, Berat Alphan, Hakan Yıldırım, Enver Yıldırım, Ahmet Arslan ve Burcu Çetinkaya gibi başarılı sporcular katıldı.

“Soruları İçtenlikle Cevapladılar”

Öğrenciler bir araya geldikleri 10 farklı branştaki sporculara çeşitli sorular yönelttiler. Sıcak ortamda geçen söyleşi sırasında sporcular her soruya içtenlikle cevap verdiler. Öğrencilere değişik spor dallarıyla ilgili bilgiler veren sporcular hayatta başarılı olmak için ne yapılması gerektiği konusunda da çeşitli tavsiyelerde bulundular.

“Bilinçli Taraftarlık Ve Sporda Şiddet Paneli”

Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı’nın yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı programda ayrıca bir panel düzenlendi. Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar tarihçi –yazar Talha Uğurluel, Prof. Dr. Hasan Kasap ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri “Takımdaşlık-Bilinçli Taraftarlık, Olimpiyat Ruhu ve Centilmenlik, Olimpik Hareketin Amacı ve Önemi, Türklerde Spor” başlıklı konuşma yaptılar.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11