banner56

Meyve veren bahçeler

Bağcılar Belediyesi Nostalji Bahçeleri’ne bir yenisini daha ekliyor. Üzüm bağı, kayısı, kestane ve fındık bahçesinden sonra da elma bahçesi Bağcılarlıların gözde yerlerinden biri olacak.

Meyve veren bahçeler
Sosyal ve kültürel projelerden biri olan Nostalji Bahçeleri’ne kayısı, kestane, fındık ve üzüm bahçesinin ardından önümüzdeki yıl da elma bahçesine kavuşuyor. Evren Mahallesi’nde inşa edilecek olan elma bahçesi, toplam 4 bin 363 metrekarelik kullanım alanına sahip olacak.

Bağcılarlılar’ın yoğun ilgi gösterdiği Nostalji Bahçeleri’ne eklenecek elma bahçesinde çocukların oyun oynayacağı alanlar bulunacak. Ayrıca spor yapmak isteyen ilçe sakinleri için de bahçede yürüyüş parkuru ile spor aletlerinin bulunduğu alanda spor yapma imkanı bulacak. Bahçeye inşa edilecek kafeteryanın önünde de 136 metrekarelik ahşap teras ve teras bitiminden itibaren başlayan 167 metrekarelik yapay gölet olacak. Ayrıca bahçenin yürüyüş yolu üzerinde sağlı sollu güllerle ve yarı gölge pergolalar da donatılacak.

22 Mahalleye Nostalji Bahçesi
Bağcılar Belediyesi’nin ilçeyi ismine uygun bir hale getirmek ve Bağcılarlılara bir nostaljiyi yaşatmak amacıyla ilk olarak Sancaktepe Mahallesi’nde üzüm bağını kurduklarını anlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Evren Mahallesi’ne de inşa edecekleri Elma Bahçesi’nin hizmete açmak için çalıştıklarını söyledi. 2008 yılında Kirazlı Mahallesi’ne kiraz bahçesi yaptıklarını hatırlatan Başkan Lokman Çağırıcı; “Kiraz bahçemizde 88 Napolyon cinsi kiraz ağacı bulunuyor. Yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine kurduğumuz bu bahçemizde, hemşehrilerim için aynı zamanda bir piknik alanı özelliği de taşıyor. Bağcılar’da Nostalji Bahçeleri Projesi’ne üzüm bağı, kayısı, kestane ve fındık bahçeleriyle devam ettik. Elma, ceviz, nar ve farklı meyve türlerinde Bağcılar’ın 22 mahallesinin tamamına bir Nostalji Bahçesi kazandırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11