banner56

Metro İstasyonu’nda Halep Fotoğraf Sergisi

Bağcılar Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin işbirliğiyle hazırlanan Halep Fotoğraf Sergisi Yenikapı Metro İstasyonu’nda açıldı. Halep’te yaşanan insanlık dramını gözler önüne seren sergi, Marmaray ile metro istasyonlarında sergilenecek.

Metro İstasyonu’nda Halep Fotoğraf Sergisi
 Yenikapı Metro İstasyonu’nda düzenlenen açılışta bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Halep’te büyük bir dram yaşandığını belirtti.  Bombalı saldırılar sırasında binlerce insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Çağırıcı, yine binlerce insanın da mülteci durumuna düştüğünü kaydetti. Çağırıcı, “Bu sergiyi düzenlemekteki amacımız yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek. 6 yıldır Suriye’de büyük bir yıkım yaşanıyor. Kan ve gözyaşı akıyor. Kalkınmış ülkeler bu dramı izlemekle yetiniyor. Bizler de Türkiye olarak bu insanlara her türlü yardım elini uzatmaya çalışıyoruz. Onlara ensar olma vazifemizi yerine getiriyoruz.” diye konuştu. AFAD, Kızılay ve STK’ların önemli çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Çağırıcı, Hayrat İnsani Yardım Vakfı’nın da önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Savaş sebebiyle 5 milyona yakın insanın ülkesini terk ettiğini ve 500 bine yakın insanın da yurdunu terk etmek zorunda kaldığını ifade eden Çağırıcı, Halep’de de büyük insan kıyımı yaşandığını anlattı.


“BM VE ULUSLARARASI GÜÇLER DRAMA SESSİZ KALIYOR”

Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Hakkı Aygün ise Birleşmiş Milletler ile uluslararası güçlerin Halep’te yaşananlara sessiz kaldığını söyledi. Suriye’de insanların katledildiğini, kültür ve kadim şehirlerin ortadan kaldırıldığını da vurgulayan Aygün, şöyle konuştu: “Amacımız yaşanan bu insanlık dramına dikkat çekmek. Sivil toplum örgütleri de olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak Halep için 800 TIR yardım TIR’ı hazırlandı. 400 TIR yardım malzemesi dağıtıldı. 400- 500 TIR dolusu yardım malzemesinin dağıtımını da önümüzdeki ay gerçekleştireceğiz. Sergimize destek veren Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÇARPICI FOTOĞRAFLAR YER ALIYOR”

Halep’te bombalı saldırılar sırasında insanlar yaşamını yitirdi. Şehir adeta haritadan silindi. Binlerce insan şehri terk ederek yollara düşerek muhacir oldu. Sergi, Halep’te yaşanan dramı gözler önüne seriyor. Anadolu Ajansı ile sivil toplum örgütlerinin deklanşöründen oluşan fotoğraf sergisi metro istasyonu ile Marmaray’da sergilenecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2017, 10:25

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11