banner56

Mega Dent ISO 9001 belgeli hizmet veriyor

Ankara Keçiören, Batıkent, Küçükesat ve Kentkop’tan sonra beşinci Şubesini İstanbul Zeytinburnu’nda açan Mega Dent ISO 9001 kalitesinde hizmet vermeye devam ediyor.

Mega Dent ISO 9001 belgeli hizmet veriyor
Mega Dent ISO 9001 belgeli hizmet veriyor  
 
Ankara Keçiören, Batıkent, Küçükesat ve Kentkop’tan sonra beşinci Şubesini İstanbul Zeytinburnu’nda açan Mega Dent  ISO 9001 kalitesinde hizmet vermeye devam ediyor.
 
Kurumun idarecisi Murat ÖzilhanGazetenize yaptığı açıklamada şunları söyledi” Son yıllarda ülkemize yurt dışında ciddi oranda sağlık alanında hizmet almak üzere hastanın geldiğini biliyoruz. İstanbul’da açacağımız şubemizin bulunacağı lokasyon’un havalimanına yakın olmasını  istemiştik.
 
Yaptığımız araştırmalarda Metro,metrobüs ve ulaşım hattının üzerinde  en yakın yerin Zeytinburnu olduğunu tespit ettiğimiz için  burada İstanbul şubemizi Mithatpaşa Tramvay durağının yanı başında açarak hizmete açtık. Bu şubemize yurt dışında da ciddi miktarda hasta bekliyoruz.”dedi
 
“Diş ve ağız sağlığı konusunda sorunu olan vatandaşlarımızın mutlaka şubemize gelerek uzman diş hekimlerimizden bilgi almalarını tavsiye ederim diyen Özilhan Ağız ve Diş Sağlığı konusunda teknik bilgileri Diş  Hekimi Onur Uğuz’dan almamızı istedi”.
 
İstanbul Times Tv den Çağla Pekgüleç Ağız ve Diş sağlığı ile alakalı merak  edilenleri sordu Diş Hekimi Onur Uğuz cevapladı ;
 
 
1-Diş Hekimi Onur  Uğuz’u kısaca tanıyabilir miyiz ?
 
1981 Mersin doğumluyum. İlköğretim ve liseyi Mersin’de okuduktan sonra 2000 senesinde üniversite eğitimim için Ankara’ya geldim. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni 2005 yılında bitirdikten sonra aynı fakültenin Diş Hastalıkları ve Tedavisi anabilim dalında doktora programına başladım ve 2011 yılında Restoratif Diş Tedavisi Uzmanı ünvanını aldım. Doktora programı süresince yarı zamanlı çalıştığım Megadentağız ve diş sağlığı kurumlarında, uzmanlığımı aldıktan sonra tam zamanlı olarak halen çalışmaktayım.

 
2-Megadent ne zaman kuruldu ve kaç şubesi bulunmaktadır ?
 
Megadent ağız ve diş sağlığı kurumları 2005 yılında kuruldu. İlk şubemiz Ankara Keçiören’de açıldı. Bu şubemizin elde ettiği başarı ve elde ettiği güven sonucu daha sonra 2007’de Batıkent’te 2008’de Kentkoop Atlantis’te ve 2009’da Çankaya Küçükesat’ta Ankara’da 4. şubemizi açtık. Yurtdışında yaşayan hastalarımızdan gelen talep doğrultusunda onlara daha rahat ulaşabilmek amacı ile 2013 yılında İstanbul’da Zeytinburnu’na 5. Şubemizi açtık. Zeytinburnu halkından da beklediğimizin üstünde bir ilgi ve talep görmek bizi oldukça mutlu etti.
 
3-Megadent İstanbul Zeytinburnu Şubesinde Diş ve ağız sağlığının hangi birimlerinde hizmet veriyorsunuz ?
 
Ağız ve diş sağlığı ile ilgili aklınıza gelen her konuda hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Ortodonti, implantoloji, protez, peridontoloji, ağız diş ve çene cerrahisi, restoratif diş tedavisi, endodonti ve pedodonti dallarında uzman ve deneyimli hekim kadromuzla haftanın her günü hastalarımıza hizmet vermekteyiz. 
 
 
4-Diş ve ağız sağlığı problemi olmadan önce insanlar diş hekimine başvurmalı mıdır ? Bu süre  ne kadar aralıklar olmalıdır ?
 
Çok iyi bir konuya değindiniz. Halkımızın özellikle bilinçli olması gereken husus da bu. Dişağrısı ve.problemi çekmeden 6 ayda bir yada yılda bir kez diş hekimine muayene olmalarında fayda var.  Böylelikle diş ve diş etlerinde herhangi bir sorun varsa daha küçükken müdahalede bulunma şansımız oluyor. Bunun sonucunda da hastalarımızın tedavileri hem daha kısa sürüyor hem de maliyet olarak daha düşük oluyor. Düzenli muayene olan hastalarda ağız hijyenlerini de takip edebildiğimiz için ağız bakımlarında aksayan yerleri ve yapması gerekenleri anlatıp, ağız hijyeni konusundaki motivasyonlarını da üst seviyede tutabiliyoruz
 
5-Diş Ağrıları Hangi sebepten dolayı olur ?
 
Diş ağrısının diş eti hastalıkları,diş çürüğüne, asit erozyonuna bağlı diş hassasiyeti, gömülü süremeyen dişler gibi farklı nedenleri vardır.Sıklıkla gözlenen sebepse diş çürükleridir. Çürük, diş yüzeyinde bulunan bakteri plağına bağlı geliştiğinden bunun elimine edilmesi oldukça önemlidir. Bunun içinde yapılması gereken de ağız hijyenininiyi tutulmasıdır. Halkımızın bu konuda bilinci gün geçtikçe artsada fırçalama sayısı, süresi ve kalitesi konusunda daha fazla bilgilendirilmeye ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Doğru ve etkin fırçalama ile birçok ağız ve diş probleminin önüne geçmek mümkün.
 
 
6-Diş ağrılarında dişe aspirin , kolonya,rakı,sirke,karanfil,tuz vb. koymak işe yarar mı ? 
 
Bunlar karanfil hariç bir işe yaramadığı gibi aksine zararı olan şeyler. Karanfil yağının ağrı kesici etkisi olması nedeniyle kullanımı yaygın ancak unutulmamalı ki ağrıyı kesmesi tedavi ettiği anlamına gelmez. Diğer sayılan yöntemlerse diş etinde dejenerasyonlara da yol açabildiğinden kaçınılması gereken şeyler. Açıkçası diş ağrısı çeken kişinin yapması gereken tek şey en kısa sürede diş hekimine muayane olmasıdır.
 
7.Dişler hangi durumda çekilmelidir ?
 
Ortodonti tedavisinde çene darlığı nedeniyle, sürememiş kemik veya mukoza ile örtülü dişler, kanal tedavisi ile kurtarılamayacak kadar büyük kök ucu lezyonu olan dişler, aşırı madde kaybına uğramışrestore edilemeyecek dişler ve diş kökü etrafında aşırı periodontal doku kaybı olan mobil dişler çekilebilir. Bunun dışında dolgu veya kanal tedavisi ile kurtarılabilecek dişler ağrıyor diye kesinlikle çektirilmemelidir.
 
8- Son olarak izleyenlerimize ve okurlarımıza günlük diş bakımı nasıl olmalıdır ve diş problemi yaşayanlara önerileriniz neler olur ?

Halkımızın sabah kahvaltı sonrası ve akşam yatmadan olmak üzere günde 2 kez diş fırçalamaya özen göstermesi gerekmektedir. Ayrıca ağzında kron, köprü, implant türü sabit protez bulunan hastaların fırçalamaya ilave olarak diş ipleri veya ara yüz fırçaları kullanması hem ağız hijyenin tam olarak sağlanması hem de protezin uzun ömürlü olması açısından önemlidir. Hareketli protez kullanan hastaların ise dişleri gibi protezlerini düzenli temizlemelerigerekmektedir. Gün içinde de yemeklerden sonra fırçalama imkanınız yoksa yarım saat kadar şekersiz sakız çiğneyerek ağzınızdaki çürük oluşturmaya uygun asidik pH’yı nötre yaklaştırabilir, çürük oluşma riskini azaltabilirsiniz.
 
Daha detaylı bilgi almak için :
 
Mega Dent
Ağız ve Diş Sağlığı Kurumları
Beştelsiz Mah.72/2 Sk. NO:167 (Mithatpaşa Durağı Karşısı) Zeytinburnu / İst.
Tel:  0212- 415 29 39    
 
 
Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11