banner56

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu İçin İmzalar Atıldı

İBB Başkanı Kadir Topbaş, "17,5 kilometrelik 15 istasyonlu metro hattımız 6 ilçemizden geçmekte.

 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu İçin İmzalar Atıldı
İBB Başkanı Kadir Topbaş, "17,5 kilometrelik 15 istasyonlu metro hattımız 6 ilçemizden geçmekte. Bu ilçelerimizin en yoğun bölgelerinden bu hat güzergahı oluşturuldu.

2016'da İstanbul'da günde 7 milyon kişinin kullanabileceği bir raylı sistem ağına, 2019'da 11 milyon insanın kullanabileceği bir raylı sistem ağına sahip olacak" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu Sözleşme imza törenine katıldı. İBB Başkanlık Sarayı'nda saat 10: 30'da düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacı Mustafaoğlu, Raylı Sistemler Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu'nun yanı sıra metro yapımında görev alacak konsorsiyumda bulunan firmalar adına Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Gülermak Yönetim Kurulu Başkan vekili Necdet Demir katıldı. Öte yandan törende Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da hazır bulundu.

17,5 KM'LİK 15 İSTASYONLU METRO HATTI 6 İLÇEDEN GEÇECEK Törende konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un New York'tan sonra en fazla ulaşım ağına sahip bir kent olacağını belirterek "Raylı sistem olarak 2019 sonuna geldiğimizde 400 kilometreye varmış, hatta aşmış bir kent ulaşımını sağlamış olacak. Daha sonra 776 kilometre ki dünyada New York'tan sonra en fazla raylı sisteme sahip bir kent İstanbul olacak." diye konuştu.

Yapılması planlanan metro ile ilgili bilgi veren Topbaş "İmza törenine aldığımız 17,5 kilometrelik 15 istasyonlu metro hattımız 6 ilçemizden geçmekte. Bu ilçelerimizin en yoğun bölgelerinden bu hat güzergahı oluşturuldu." dedi. Metronun Mahmutbey'den Kabataş'a kadar tasarlandığını ifade eden Topbaş, birinci etabın Mecidiyeköy'den, ikinci etap olarak ise Kabataş'tan geçmesinin planladığını ifade etti.

METRONUN BİTİŞ TARİHİ 2017
Metronun geçtiği noktalardaki gayrimenkul ve konutlarının gelişeceğini belirten Topbaş, İstanbul'un neresinde oturulursa oturulsun fark etmeyeceğini, İstanbul'un hangi noktasına istenirse erişilebilme imkanı olduğunu ifade etti.

Metronun 2017 yılında tamamlanacağını vurgulayan Topbaş "850 milyon lira ihale bedelli olarak sonuçlanan ve kazanan konsorsiyumu tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. Bir ay içerisinde temel atma töreni gerçekleşeceğini belirten Topbaş, metronun bitişine ilişkin kesin tarihin temel atma töreni sırasında ilan edileceğinin altını çizdi.

2016 YILINDA İSTANBUL'DA GÜNDE 7 MİLYON KİŞİ METRO KULLANABİLECEK
2019 yılında 11 milyon kapasiteli ulaşım sistemine erişmeyi planladıklarını belirten Topbaş, "2016'da İstanbul'da günde 7 milyon kişinin kullanabileceği bir raylı sistem ağına, 2019'da 11 milyon insanın kullanabileceği bir raylı sistem ağına sahip olacak" dedi.

Topbaş'ın konuşmasının ardından metro sözleşmesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacı Mustafaoğlu, Raylı Sistemler Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu ile Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Gülermak Yönetim Kurulu Başkan vekili Necdet Demir imzaladı.

Yaklaşık 17.5 kilometre uzunluğunda olması planlanan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler, Bağcılar ilçelerinden geçmesi planlanıyor. 850 milyon TL bedelle ihale edilen metro hattı Gülermak-Kolin-Kalyon ortaklığı tarafından yapılacak.

Toplamda 26 dakika sürmesi planlanan hatta Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey durakları yer alacağı metro hattının toplam uzunluğunun 26 dakikada tamamlanması bekleniyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11