banner56

Kursa katılan kadınlar iş sahibi oluyor

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi, “Halk Eğitim ve İŞKUR” destekli gerçekleştirilen çalışmalar sonucu şimdiye kadar 200’ün üzerinde kursiyeri iş sahibi yaptı. Geçtiğimiz Mart ayından itibaren ise KOSGEB destekli “Girişimcilik” kurslarının başladığı Merkezde, 27 kursiyer sertifika aldı. Bu kursiyerlere iş kurabilmeleri için KOSGEB karşılıksız kredi desteğinde bulunabiliyor.

Kursa katılan kadınlar iş sahibi oluyor
Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi hizmete açıldığı günden bu yana verdiği hizmetlerle yoğun ilgi görüyor. Merkez’de Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR’la ortaklaşa 30’un üzerinde meslek edindirme kursu veriliyor. Ayrıca Mart ayında KOSGEB destekli “Girişimcilik” programı düzenlendi ve 27 kişi sertifika almaya hak kazandı.

MİLLİ EĞİTİM ONAYLI SERTİFİKA VERİLİYOR

Kursları tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika veriliyor. İki yıl önce açılışı gerçekleştirilen merkezde meslek edindirme kurslarına katılan yüzlerce kişi başarılı olarak sertifika almaya hak kazanırken, bunlardan önemli bir kısmı da iş sahibi oldu. Merkezin yaptığı yönlendirmeler sonunda 220 kursiyer iş sahibi olurken, İŞKUR kurslarına katılan kursiyerlere kursa geldikleri günler için ücret ödeniyor ve bu kursiyerlerin sigortaları da yapılıyor.

Merkezdeki önemli hizmetlerden biri de kursa katılan küçük çocuklu annelerin çocuklarına yönelik kreş hizmetinin verilmesi. Anneler 6 yaşına kadar olan çocuklarını ücretsiz olan kreşe bırakarak kursa katılabiliyor.

Sınıf mevcutları 20’i geçmeyen sınıflarda 36 farklı branşta eğitim verilen merkezde, ayrıca kadınlara ve genç kızlara yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti de veriliyor. Uzman psikologlar tarafından verilen bu hizmete de talep oldukça yüksek. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 4 bin kişi psikolojik danışmanlık hizmeti aldı. Merkezde ayrıca, haftada 700 kişinin spor yaptığı bir spor salonu ve sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği çok amaçlı bir konferans salonu bulunuyor.

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK KURSLARI DA BAŞLADI

Bağcılar’da kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Merkez’de İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile yürütülen çalışmalara ek olarak geçtiğimiz Mart ayından itibaren KOSGEB kurslarına da başladıklarını söyledi. Bu kapsamda 27 kursiyerin kursu başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını söyleyen Çağırıcı, “Girişimcilik kursuna katılan bu kadınlarımız artık KOSGEB’e proje sunabilecek, eğer projeleri kabul edilirse iş kurabilmek için KOSGEB’den karşılıksız kredi alabilecek” dedi.

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde halen resim, iğne, müzik, gitar, hat sanatı, nikah şekeri , gelin başı, folyo, abajur, takı , ebru, İngilizce, Osmanlı Türkçesi, Antep işi oya işleme, mefruşat - bebek odası, pastacılık, bilgisayar ve aile eğitimi gibi kurslar düzenleniyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11