banner56

Kurban Bayramı' nda 15 Temmuz Şehitleri İçin Dua Yapıldı.

ağcılar ailesi Bayramlaşma Programı’nda buluştu Bağcılar’daki geleneksel Kurban Bayramı yemeğinde bayramlaşma coşkusu yaşandı. Davetliler birbirlerinin bayramlarını kutlarken, İlçe Müftü Vekili Kamil Abdullahoğlu’nun yaptırdığı duaya hep birlikte ‘amin’ dedi. Davetliler ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen kahramanların ruhuna da Fatiha gönderdi.

Kurban Bayramı' nda 15 Temmuz Şehitleri İçin Dua Yapıldı.
 Bağcılar ailesi, Kurban Bayramı’nın 2. Günü, Halk Sarayı’nda düzenlenen Geleneksel Bayramlaşma Programı’nda buluştu.

İlçe Müftü Vekili Kamil Abdullahoğlu’nun okuduğu duanın ardından bir konuşma yapan Güngören Kaymakamı ve Bağcılar Kaymakam Vekili Zafer Orhan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından buruk bir bayram yaşandığını ifade etti. İki ay önce karşılaşılan ihanetin yaralarını sarma gayreti içinde olduklarını belirten Orhan, “Rabbim bu milleti bir daha bu ihanetlerle karşılaştırmasın.” dedi.

“BAĞCILAR AİLESİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DUYGUSUNU KORUYOR”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında Ramazan bayramının ardından Kurban Bayramı’nda bir araya geldiklerini belirterek, herkesin huzur duygusuyla dolduğunu ifade etti. Bayramlarda hüzünlerin azaldığını, barış ve kardeşlik duygularının yüceldiğini kaydeden Çağırıcı, geçmiş yıllarda bayramların daha anlamlı yaşandığına dikkat çekti. Hastaların ve kimsesizlerin ziyaret edildiğini, ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunulduğunu belirten Çağırıcı, günümüzde bu hassasiyetin azaldığına dikkat çekti. Çağırıcı, Bağcılar ailesi olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularını her zaman koruduklarını kaydetti. İslam coğrafyasında yaşanan savaşların durması, kan ve gözyaşının olmaması için dua yaptıklarını da belirten Çağırıcı, millet ve ülke olarak din kardeşlerine yardım eli uzattıklarını hatırlattı. Türk milletinin Suriyelilere ensar olduğunu hatırlatan Çağırıcı, çeşitli felaketlere maruz kalanlara da yardım eli uzattıklarını söyledi.

“15 TEMMUZ SİLKİNME SÜRECİ OLDU”

15 Temmuz’da yaşanan ihanet girişimine de değinen Çağırıcı, “Ramazan Bayramı’nın haftasında ülkemiz böyle acı bir sürece şahitlik etti. Kendi halkına tank ve uçağıyla saldıranları lanetliyoruz. Onlar, bu milletin bedduasını aldılar ve sonucuna da katlanacaklar.” şeklinde konuştu. Çağırıcı, “Emperyalist güçlerin maşası olan bu kişiler, halkın inancıyla alay ettiler. Hani diyoruz ya, ‘herkesi dinlediler, Allah’ı dinlemediler.’ Bunlar her şeyi hesap ettiler ancak Allah’ın adaletini ve millet iradesini hesap edemediler. 15 Temmuz bu milletin yeniden silkinme süreci oldu.” şeklinde konuştu.

“BAYRAMDA DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZE DUA GÖNDERİYORUZ”

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de konuşmasında ülkemizin sıcak gündemi geride bıraktığını belirtti. 15 Temmuz’daki alçak darbe girişiminin milletin dirayeti ve dik duruşu sayesinde püskürtüldüğünü de vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

”Bu süreç ülkemiz için bir milat olmuştur. İçinde yaşamaktan iftihar ettiğimiz aziz milletimiz eşi ve benzeri görülmeyen kalkışmaya karşı dik durmuştur. Halkımız, cuntacıların ve darbecilerin karşısına çıkıp tankların önünde durmuştur. Bu girişimin sonuçlarını her zeminde değerlendirmeye devam edeceğiz. 241 şehidimiz ve 2 binin üzerinde gazimiz var. Ancak tüm bunlara rağmen Türkiye büyümesine devam edecektir.” diye konuştu. Küresel güçlerin Fetö, PKK, DAEŞ gibi terör örgütleriyle ortaya çıktığını da belirten Öztürk, ancak hükümetin Osman Gazi ve Yavuz Selim Köprüsü gibi yatırımları hizmete sunarak yatırımlarına devam ettiğini anlattı”.

İlçedeki tüm mahalle muhtarları adına söz alan Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hayati Çakıcı da davetlilerin bayramını kutladı.Konuşmaların ardından Kaymakam Orhan, Başkan Çağırıcı ve Öztürk davetlilerle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.  

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2016, 16:26

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11