banner56

Kudüs eski müftüsü İkrime Sabri

Bağcılar Ramazan Çadırı’nda ‘Kadir Gecesi’ için özel bir program düzenlendi. Aralarında Kudüs eski Müftüsü ve Mescidi Aksa Camii İmamı İkrime Sabri’nin de bulunduğu ünlü hafızlar Kur’an okudu.

Kudüs eski müftüsü İkrime Sabri
Bağcılarlı yüzlerce kişi bu özel geceye yoğun ilgi göstererek çadırı tamamen doldurdular. 
Gecede Dünya Kur’an Okuma Yarışması birincisi İSTOÇ Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Almanya  Kur’an okuyucusu Remzi Er, Emine İnanç Vakfı Camii İmam Hatibi Abdurrahman Bozan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü İmamı Hafız Bünyamin Araz Kur’an-ı Kerim televati okundu.
YAŞANANLAR MÜSLÜMANLARIN ZAAFİYETİ
Bu özel gecenin en önemli konuklarından Kudüs eski Müftüsü ve Mescidi Aksa İmamı İkrime Sabri sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. Sabri, son yıllarda Müslüman ülkelerde yaşanan kanlı olayların İslam zaafiyeti olmadığını, Müslümanların zafiyeti olduğunu söyledi.
İkrime Sabri, “Biz rabbimize ne kadar yaklaşırsak, Allah’ta bize O kadar yaklaşır. Müslümanlar büyük bir dayanışma içinde olmalıdır. Biz bütün bu haddi aşmalara rağmen Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı ve bu mukaddesleri savunmaya devam edeceğiz. Kudüs tarihi ve dini bir bölgedir. Burada bulunan eserlere bakıldığında Osmanlılara Türklere ait eserlerdir. Kudüs değişik toplumlardan oluşan bir bölgedir. Mekke ve Medine ile bağlantısı olduğu gibi Türklerle de bağlantısı vardır.  Bizler Kudüslüler olarak Mescid-i Aksa’ya gelen Türklerle sürekli sohbet eder, dertleşiriz.  Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında birinci olan bir Türk olan kardeşimiz Kudüs’e gelerek Mescid-i Aksa Camii’nde ezan okuyacaktır. Kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.
KUDÜS BÜTÜN MÜSLÜMANLARA AİTTİR
Mescid-i Aksa’ya müdahafa etmeye devam edeceklerini söyleyen Sabri , “
Mescid-i Aksa bütün Müslümanlara ait dini bir değer taşıyan bölgedir. Peygamberimiz Mescid-i Aksa’dan Mirac’a yükseldi.  Namaz peygamberimiz Mescid-i Aksa’ya çıktığında farz kılındı. Kudüs yeryüzünün dünyanın gökyüzüne açılan kapısıdır. Dolayısıyla bu değerin bilinmesi lazım. Kudüs, sadece orada yaşayan Müslümanların değil dünyadaki tüm Müslümanlara aittir.  Bu gecede tüm Müslümanları birleştirmesin Allah’a dua etmeliyiz. Kudüs’teki kardeşlerimize yardımda bulunan Türkiye’deki vakıf ve derneklere teşekkürlerimizi sunuyorum.  Bu gecede Kudüs için Mescid-i Aksa için dua edelim” dedi.
TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Sabri, İslam ülkelerinde akan kanın durması için sürekli dua edilmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin Filistin için Kudüs için yaptığı yardımları önemsiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. İkrime Sabri konuşmasından sonra Kadir Gecesi’ne özel dua etti.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Mescidi Aksa Cami İmamı İkrime Sabri’ye bu önemli geceye katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Programdan sonra katılımcılara Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11