banner56

Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başladı

Bağcılar’da düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne’ iş hayatına adım atmak isteyen her yaştan ilçe sakini yoğun ilgi gösteriyor. Girişimcilik ruhu ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olan kursiyerler hazırladıkları iş planını sunum olarak anlatıyorlar. İki ay sürecek kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere KOSGEB tarafından girişimcilik sertifikası verilecek.

 Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başladı
Bağcılar’da yeni müteşebbislerin ortaya çıkması ve iş hayatına atılmasını amaçlayan Bağcılar Belediyesi, KOSGEB ile birlikte önemli bir projeyi daha hizmete sundu.

Gençlik Merkezi’nde düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Kursiyerlere uygulamalı girişimcilik eğitimi veren Girişimcilik Danışmanı Remzi Durmuş, yeni bir iş kurabilmeleri için hangi yolları izlemeleri gerektiği konusunda bilgiler veriyor. Eğitim sırasında kursiyerlere girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikrinin geliştirilmesi, iş kurma egzersizleri, proje hazırlanması ve iş planı detaylı olarak anlatılıyor. Kursiyerler, istedikleri iş dalına göre iş planı hazırlayarak sunum yapıyorlar. Eğitime katılan kursiyerler iş hayatına bakışlarının değiştiğini ve girişimcilik duygusunun geliştiğini belirtiyorlar. Pazar araştırması yapılmadan ve iş planı olmadan kurulan işletmelerin pazardaki yaşam şansının çok düşük olduğunu öğrendiklerini ifade eden kursiyerler, “Bağcılar Belediyesi’ne bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz.” dediler.

BAĞCILAR’DA MODERN GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜ GELİŞİYOR


Bağcılar Belediyesi olarak gençler, engelliler ve kadınlar başta olmak üzere her yaştan ve her kesimden ilçe sakininin iş sahibi olması için bir çok çalışmayı hizmete sunduklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, girişimcilik konusunda hazırlanan Avrupa Birliği (AB) projelerine katıldıklarını da belirtti. Güçlü ekonomiler yerelden başlar anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Çağırıcı, girişimciliğin ve girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve 21. Yüzyıl şartlarında rekabet edebilen girişimcilerin oluşması için çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirtti.

Girişimcilik Fuarı düzenleyerek bir ilke daha imza attıklarını belirten Çağırıcı, şöyle konuştu: “Kadın, erkek, girişimci adayları ve girişimciler fuara yoğun ilgi gösterdi. Girişimciliğinin geliştirilmesi için kadınlara ve erkeklere yönelik ’Yeni İş Fikirleri ve Girişimcilik’ temalı iki ayrı program düzenledik. Katılımcılar girişimcilikten, girişimcilik desteklerine, e- ticarete, inovasyona, melek yatırımcılığa ve yeni iş fikirlerine kadar birçok konuyu öğrenme fırsatı buldular. KOSGEB ile ortaklaşa bu programların devamı olan ’KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başlattık.”

KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

Eğitimin temel amacının girişimciliğe klasik bakış açısını değiştirmek ve girişimci adayının vizyonunu geliştirmek olduğunu ifade eden Remzi Durmuş, bu eğitimde, bir işletmenin nasıl kurulacağından, girişimcilik özelliklerinin sınanmasına, iş fikrinin geliştirilmesine, girişimcilik egzersizlerine ve bir iş planının nasıl oluşturulacağına kadar birçok konuyu öğrettiklerini belirtti. Haftanın iki günü iki ay süren kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere KOSGEB tarafından girişimcilik sertifikası verilecek. 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 09:55

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11