banner56

Köpeği 'Ev'lendirip Sahibini Eğitiyorlar

Bağcılar Belediyesi, sahipsiz köpekler için önce bakıcı aile buluyor, sonra eğitim veriyor. İlgi yetersizse köpekler barınağa geri getiriliyor.

Köpeği 'Ev'lendirip Sahibini Eğitiyorlar
 Sokak köpekleri için insani açılım geldi. Barınakta topladığı sahipsiz köpeklere yeni sahipler bularak ev imkanı sunan Bağcılar Belediyesi, bugüne kadar son 5 yılda 773 ‘konuğuna’ yeni ev buldu.

Bağcılar Times Haber Merkezi

13 yıldır köpeklerin bakımının yapıldığı Mahmutbey-İSTOÇ Mevkii’ndeki barınağın yanında yeni tesisler de hizmete sokan belediye, sokakta toplanan veya ilçe sakinlerince getirilen hayvanlara Avrupa standartlarında bakım sağlıyor. Günlük bakımları 9 personel tarafından gerçekleştirilen barınak sakinlerinin, sağlık durumları da gözetim altında tutuluyor.

Osmanlı Mirası Anlayış

Tesislerde, köpeklere bakımın yanı sıra yeni sahipler de bulunuyor. Ancak yalnızca bununla kalınmıyor, ailelere de köpek bakım eğitimi veriliyor. Projenin sahibi olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı şunları söyledi: Kanadı kırılan leylekler, kışın aç kalan köpekler için vakıflar kuran bir neslin çocuklarıyız. Bu anlayışla binlerce hayvanımızın yaşamasına vesile olduk.

Binlerce liralık cins köpekler bizde ücretsiz. Sahiplendirilen hayvanların bakımının yerine getirip getirmediğini de kontrol ediyoruz. Eğer herhangi bir sıkıntı tespit ettiğimizde hayvanı tekrar barınağa alıyoruz.


Aders ve Telefon Alınıyor

Bağcılar’daki Hayvan Barınağı’nda köpek almak kolay değil. Köpekleri sahiplenecek kişilerle ilgili kimlik, adres ve telefon bilgilerinin alındığını vurgulayan Belediye Başkanı Çağırıcı, “Hayvanı alacak kişilerin 18 yaşından büyük olması şartı da getirdik” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11