banner56

“Kişi sevdiğiyle beraberdir”

Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası programına konuşmacı olarak katılan İstanbul Emekli İl Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı ile İÜ Yrd. Doç. Dr. Hikmet Atan “Ramazan’da Yapılan Yanlışlar” konulu konferans verdiler.

“Kişi sevdiğiyle beraberdir”
Ramazan Çadırı İrfan Sofrası programında konuşan Kavaklı,  insan ömrünün kısalığına dikkat çekerek, Allah’ın,  kullarına en güzel nimetleri verdiğini ifade etti. İnsan için önemli olanın gideceği yere bir şeyler götürebilmesi olduğunu vurgulayan Kavaklı, “Götüreceklerimizin başında Allah’a iyi bir kul olarak görevimizi yapmamız, ona gönülden iman etmemiz ve amelimizi yerine getirmemiz geliyor.” diye konuştu.
Allah’ın insanları affetmesinin bazı şartları olduğunu ifade eden Kavaklı, şöyle konuştu:
“Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v), Hazreti Fatıma anamıza, ‘kızım ben peygamber kızıyım’ diye düşünerek sakın üzerine düşen vazifeleri yapmakta gafil davranma. Eğer gafil davranırsan baban sana öbür dünyada şefaat edemez’ demiştir”
Müminlerin İslamiyet’in adabına uygun hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Kavaklı, ayakların, ellerin, kulakların hatta burunların bile oruç tutması gerektiğini söyledi. Beş azasıyla oruç tutanların günahlarını Allah’ın affedeceğini belirten Kavaklı şöyle konuştu:
“Yanlışları saymanın gereği yok. Bir sahabe Peygamberimize, ‘Ya Muhammed ben seni çok seviyorum, senden ayrı kalmak istemiyorum ama ya kıyamet gününde seninle beraber olamazsam, ne yaparım’ diye sormuştu. Peygamberimiz de ona, ‘kıyamete hazırlan’ demiştir. Kendisinin fakir ve hayır sahibi olmadığını ifade eden Sahabe, Peygamber Efendimiz, ‘amelin ne?’ diye sorunca pek bir şey yapmadığını ancak kendisini çok sevdiğini tekrarlamış. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz, ‘kişi sevdiğiyle beraberdir’ karşılığını vermiştir.”
“SIKINTILI GÜNLERDEN BU GÜNLERE GELDİK”
28 Şubat sürecinde dindarların maruz kaldığı sıkıntılara da değinen Kavaklı, o günlerde memur olduğunu belirterek, çok büyük sıkıntılar çekildiğini ifade etti. Kavaklı, şunları söyledi: “O günlerden şimdi meydanlarda Kur’an okunan günlere geldik. Demek ki çok yol almışız. Ancak, bu durum bizi rehavete sevk etmemeli. Allah, bize bu günleri getirenlerin tekerlerinin önüne taş getirmesin. Ben 80’li yıllarda da murakıplık yaptım. Hizmet veren veya hizmete engel olanları çok iyi tanıyorum. Ülkemizde ve de Bağcılar ilçesinde şimdiki geldiğimiz durum çok çalışmanın eseridir. Eserleriyle, kalemleriyle veya kalbiyle bu güzel yere hizmet veren kim varsa geçmişlerinin mekanı cennet olsun. Allah hepsinden razı olsun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11