banner56

KİM genel müdürü “Her Şeye Rağmen” in konuğu oldu

Adnan Saygılı ve Nurşen Örnek’in birlikte hazırlayıp sunduğu ve her hafta İstanbul Times Tv de yayınlanan “Her Şeye Rağmen”Programının bu haftaki konuğu KİM marketler zincirinin Genel müdürü Hamit Akçay oldu.

KİM genel müdürü “Her Şeye Rağmen” in konuğu oldu
KİM’den Engelliler için iki güzel destek

80 ayrı noktada hizmet veren ve bünyesinde 1.800 kişi çalıştıran KİM Marketler Zinciri Bağcılar Engelli Sarayı’nda üretilen ürünler için ilçede bulunan 3 markettin en iyi reyonunu hiçbir bedel almadan engellilerin hizmetine sundu.
İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber 

KİM Genel Müdürü Hamit Akçay Dezavantajlı  gurupların hizmetindeyiz

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayındaki engelli insanların el emeği göz nuru ile ürettiği ürünler için ilçede bulunan üç mağazasında en iyi standı bu ürünlere ayıran KİM marketler zinciri bu çalışması ile her şey para değil dedirtti.

Hamit Açay “Kısa Çöp’un uzun çöpten hakkını alacağı bir irfanın evlatlarıyız”

KİM genel Müdürü Hamit Akçay, Adnan Saygılı’nın sorurlarına cevap verirken  şunları söyledi” Biz öyle bir irfan ve medeniyetin çocuklarıyız ki kısa çöp’ün uzun çöp’ten hakkını alacağını biliyoruz.
KİM marketler zinciri olarak Toplumda dezavantajlı guruplara yardımcı olmak istiyorduk. Eşim Bağcılar Engelliler Sarayında bir ara staj yaptı. Burada edindiğim bilgiler ışığında  Engelliler sarayı ile irtibata geçerek  ürettikleri ürünleri ilçede bulunan üç mağazamızda satarak bu dezavantajlı guruba katkı yamak istedik. Burada alınan ürünlerin faturalama işlemi ve öteki teknik konulara çözünce üç marketimizin en iyi ve görünen yerinde bu ürünlere bedelsiz stant açtık. Müşterilerimizin bu ürünlere ilgi ve alakası büyük oluyor inşallah yeterli üretim yapılır da diğer marketlerimizde de stant açarız diyen Akçay bu tür sosyal bir proje içinde oldukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Sesinizi KİM duyacak

KİM genel Müdürü Akademisyen Hamit Akçay yaptıkları bir araştırmada ülkemizde 3 milyon civarında vatandaşımızın konuşma ve işitme engelli olduklarını gördük. Bu kadar geniş bir grubun kapalı yerlerde kalıp toplumdan soyutlanmasına gönlümüz razı olmadı.

80’a yakın marketimizde çalışan 1.800 personelimize markete gelen bir işitme ve konuşma engeli vatandaşımız ile nasıl iletişime geçecekleri ile alakalı temel bililer verdik. Bu konuda her şeyi çalışanlarımıza öğrettik diyemeyiz ama ekmek,su ve  temel ihtiyaç maddelerini satın alacak konuşma ve işitme engelli vatandaşlarımız ile anlaşabilecek kadar temel bilgiler öğrettiğimizi düşünüyoruz dedi.

Bu kişiler anlaşılamadıklarını düşünerek S
osyal hayatın içine katılmıyor. Biz işaret dili eğitimlerini başlatırken sadece bir siyasi parti bu konuda çalışıyordu. Ama şu an bir çok kurum ve kuruluş bu konuda bir şeyler yapma gayretinde.

Bilgi her yerde alınır ama ilgi her yerde alınmaz

Adnan Saygılı
 KİM genel müdürüne bilgi her yerde alınabilir ama ilgi her yerde alınamıyor.Sizler KİM olarak camiamıza gereken ilgi ve alakalı gösteriyorsunuz  kendim ve izleyicilerimiz adına size teşekkür ediyorum dedi.
KİM genel müdürü Hamit Akçay engeliler ile alakalı proje üreten dernek,vakıf ve benzeri kuruluşlar bize makul mantıklı ve uygulanabilir projeler ile gelirlerse biz de imkanlarımız ölçüsünde marketlerimizi,bilgi birikimimizi bunlara sunarız dedi.
Akçay bugüne kadar dezavantajlı guruplar ile alakalı kendilerine hiçbir talep gelmediğini ifade ederek  her zaman KİM marketler zinciri olarak dezavantajlı   guruplara faydalı olmak istediklerini ifade ederek seslerini insanlara duyuracakları için İstanbul Times Tv ye teşekkür etti 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11