banner56

Karataş’ın Objektifinden Mogadişu Yüzleri

Genç fotoğraf sanatçısı Emre Karataş’ın Somali’deki günlük yaşamın zorluklarını yansıtan enstantanelerden oluşan, “Yoksul Kıtanın Yüreğinde Mogadişu Suretleri” fotoğraf sergisi Bağcılar Gençlik Merkezi’nde açıldı.

Karataş’ın Objektifinden Mogadişu Yüzleri
Başkent Mogadişu’da zor şartlar altında ‘negatif film’ kullanılarak yapılan çekimlerden derlenen 43 renkli ve fotoğrafın yer aldığı sergi 3 gün boyunca gezilebilecek. 
Fotoğraf Sanatçısı Emre Karataş’ın “Mogadişu Suretleri” adlı fotoğraf sergisinin açılışı Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve Müftü Hasan Hüsnü Sula tarafından yapıldı.
Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Hint Okyanusu’na hakim bir konumda olan ve Kızıldeniz’in başlangıcındaki Somali’nin aynı zamanda ticaret yollarının üzerinde olduğuna dikkat çekti. Toplumların bulundukları coğrafyanın kıymetini bilmesi gerektiğinin altını çizen Çakır, “Ülkenin yaşanır hale getirilmesi çok önemli. Somali ve Türkiye’de birçok yönüyle birbirine benziyor. Aradaki fark sanırım insan faktörü. Türkiye olarak bizden beklenenleri de dünyaya iletmeliyiz. Çünkü Afrika başta olmak üzere çoğu ülke bizden çok şey bekliyor.” dedi. Çakır, ayrıca zor şartlarda Mogadişu’da çalışma yapan Karataş’ı tebrik etti.
SOMALİ SÖMÜRÜLÜYOR”
Yer altı kaynakları bakımından zengin olan Somali’nin sömürgeci ülkeler tarafından sömürüldüğüne dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Somali, geniş arazilere sahip olmasına karşın maalesef kıtlık sorunu yaşıyor. Tarım alanlarının çoğu yabancı yatırımcılara kiralanmış veya satılmış.  Ülkenin bir başka gelir kaynağı olan balıkçılık; ticaret gemilerinin bölgeyi atık alanı olarak kullanması sonucu düşüş yaşamakta. Birileri gelip hep almış, yeraltı ve yer üstü zenginliklerini sömürmüş ve sömürmeye devam ediyor.” dedi. Osmanlı’nın kuzey bölgesini 47 yıl yönettiğini hatırlatan Çağırıcı, geçtiğimiz yıl ocak ayında TİKA tarafından başkent Mogadişu'da 200 yataklı Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşa edildiğini belirtti.
Genç fotoğraf sanatçısı Karataş da, fotoğrafları 2 yıl önce iç çatışmaların yaşandığı dönemde fotoğrafladığını ifade etti.
Konuşmaların ardından Kaymakam Çakır, Başkan, Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz ve Müftü Sula kurdeleyi keserek serginin açılışını gerçekleştirdi. 
 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 10:18

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11