banner56

Kanseri Bilinçli Eğitimle Yenelim

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine sebep olan kanser hastalığıyla mücadele kapsamında Bağcılar’da çeşitli eğitim programları düzenleniyor.

Kanseri Bilinçli Eğitimle Yenelim
 Bağcılar Kadın ve Aile Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Meme Kanseri ve Jineokoloji” konulu seminere katılarak uzmanlardan bilgi alan kadınlar ayrıca sağlık taramasından geçti.

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi kursiyerleri, Bağcılar Kadın Aile Sağlığı Merkezi’nde sağlık kontrolünden geçti. Erken teşhisin kanseri yenmede önemli bir rol oynadığı bilinciyle gerçekleştirilen sağlık taramasına 75’i aşkın bayan katıldı.

Bağcılar’daki bayanların eğitimi için hizmete açılan Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi, sosyal ve kültürel faaliyetlerine devam ediyor. Değişik konularda düzenlenen seminerlere tanınmış bilim insanları, yazarlar ve eğitimciler katılıyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan kanser hastalığıyla mücadele etmek amacıyla bir seminer düzenlendi. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Meme Kanseri ve Jineokoloji” konulu seminere konuşmacı olarak Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Operatör Dr. Abdullah Taner Usta ile Doç. Dr. Atilla Çelik katıldı. Usta ve Çelik, seminerdeki konuşmalarında kanserden korunmak için neler yapılması gerektiğini anlattılar. Kanserin tedavisinde erken teşhisin önemine dikkat çeken Usta ve Çelik, sigara içilmemesi, doğal ve dengeli beslenmenin tercih edilmesi, fazla kiloların verilmesi ve düzenli egzersiz yapılması, güneş ışığından optimal yararlanılması ve aşırıya kaçılmamasının kanserden korunmada alınacak temel önlemler olduğunu ifade ettiler.

Kanserden korunma bilincinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan program kapsamındaki etkinliklere katılan Kadın ve Aile Kültür Merkezi’ndeki kursiyer bayanlar, üç gün boyunca Kadın Aile Sağlığı Merkezi’nde kanser taramasından geçti.

Kanserle Savaşta Farkındalığı Canlı Tutmalıyız

İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar’da kadın, engelli ve çocuklara yönelik projelere önem verdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ni bu amaçla hayata geçirdiklerini ifade etti. Çağırıcı şöyle konuştu:
“Bayan kursiyerlerimiz merkezimizde hem meslek sahibi oluyor hem de sosyal hayata katılıyor. Bu hizmetlerimizi eğitim programlarımızla zenginleştiriyoruz. Düzenlediğimiz seminerlerimize tanınmış bilim insanları, akademisyenler ve eğitimciler katılıyor. İlçemizde sağlık alanında da önemli projeler geliştirdik. Önemli sağlık sorunu olan kanserle ilgili hemşehrilerimizin dikkatinin çekilmesi ve bilincinin arttırılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu sayede kanserle savaşa yönelik ilginin ve farkındalığın canlı tutulmasını amaçlıyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11