banner56

Kahveci esnafı istişare toplantısında buluştu

“İstişarede bulunmak amacıyla bir araya gelen Bağcılar’daki kahveci esnafı, sorunlarını dile getirerek dilek ve temennilerini anlatma imkanı buldular. Esnaf adına konuşan İstanbul Umum Kıraathaneciler, Kahveci ve İçkisiz Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Sadık Özpolat, 1992 yılında ilçe olmadan önce bataklık olan Bağcılar’ın marka ilçe haline geldiğini ifade etti.

Kahveci esnafı istişare toplantısında buluştu
 Bağcılar Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği “Kahveci Esnafı İstişare Toplantısı” Halk Sarayı’nda düzenlendi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul’un nüfus olarak en büyük ilçesi olan Bağcılar’da 50 bin esnafın hizmet verdiğini hatırlatarak, “Bir araya geldiğimiz farklı esnaf gruplarından oluşan hemşehrilerimin sorunlarını ve tavsiyelerini dinliyorum. Yıllardır, Bağcılar’da, katılımcı yerel yönetimin en güzel örneğini sergiliyoruz.” dedi.



Bağcılar Eskiden Bataklıktı
İstişare Toplantısı’nda kahveci esnafı yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek görüş ve düşüncelerini de anlattılar. İstanbul Umum Kıraathaneciler, Kahveci ve İçkisiz Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Sadık Özpolat, burada yaptığı konuşmada yaptıkları çalışma sonucu kaçak olarak çalışan 125 derneğin kapatılmasını sağladıklarını belirterek, “Bu dernekler yalnızca tabelalardan oluşmaktadır. Resmi müracaatları yok. Maliyede kaydı olmayan, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’nde sicili olmayan ve belediyeden ruhsatı bulunmayan kahvelerin denetlenmesini istiyoruz.” dedi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Özpolat, “Bağcılar eskiden bataklıktı. Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı ilçemizi marka yaptı.” dedi. Daha sonra söz alan esnaf ise, kıraathanelerinin önüne sigara izmaritlerinin atılması için küllük konulmasını istediler. Bazı esnaf ise sokaklarda madde bağımlısı olan gençlere yönelik işlem yapılmasını istediler.



Başkan Çağırıcı Soruları Cevapladı
Esnafı dinleyen Başkan Çağırıcı daha sonra yaptığı konuşmada, sigara içilen kahvehanelere yönelik çalışmalarını sıklaştıracaklarını ve denetimlere devam edeceklerini söyledi. Sigara izmaritlerinin toplanacağı küllükler yapacaklarını da anlatan Çağırıcı, kaçak işyerlerinin önüne geçmek için sıkı denetimleri sürdürdüklerini de belirterek, “Kahvehanelere ruhsat için itfaiye raporu istiyoruz.” dedi.
AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de, istişare toplantılarında esnafın sorunlarını dile getirebildiğini hatırlatarak, “Böyle bir ortamı başka belediyelerde göremiyoruz. Hizmeti sunanlar ile hizmeti alanlar istişare toplantılarında yüz yüze görüşebiliyor.” dedi.

Bağcılar İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Canpolat da ruhsatı olmayan kahvehanelerin kapatılması ve sigara içilmemesi kuralına uyulması için Bağcılar Belediyesi ile birlikte çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Madde bağımlısı gençlere yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sizden bize yardımcı olmanızı istiyoruz.’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11