banner56

Kadına yönelik şiddet kelebek etkisi projesi’yle önlenecek

Ülkemizin önemli sorunlarından olan kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ve bu konuda bilincin gelişmesi amacıyla Bağcılar’da örnek bir proje hayata geçiriliyor. “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kelebek Etkisi Projesi”ni hayata geçiriliyor.

Kadına yönelik şiddet kelebek etkisi projesi’yle önlenecek
Eğitimsizlik, zorlu yaşam koşulları ve ekonomik zorluklar gibi sebepler yüzünden ortaya çıkan kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesine yönelik çalışmalar her geçen gün önem kazanıyor. Engelliler, yaşlılar, çocuklar ve kadınlara yönelik önemli projeleri hizmete sunan Bağcılar Belediyesi, ülkemizin en önemli sorunları arasına giren kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve farkındalık oluşması amacıyla “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kelebek Etkisi Projesi”ni hizmete sunacak. Toplum üzerinde olumlu etki bırakması amaçlanan proje, “Kelebek Etkisi” adı ile yürütülecek.

İstanbul Times Haber Merkezi

MATRO FONU DESTEKLİYOR

Bağcılar’da yaşanabilecek şiddet olgusunu kısa vadede azaltmak ve uzun vadede şiddet unsurunu ortadan kaldırmak amacı ile hazırlanan projeye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşları destek verecek. Hollanda Kraliyeti tarafından Matra Fonu ile desteklenen proje ile toplumun değişik kesimlerine ulaşılacak.

“BU SORUNUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Ailenin toplumun temel yapı taşı olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu kurumun yaşatılmasının önemine dikkat çekti. Yapılan araştırmalara göre kadına uygulanan şiddetin ekonomik zorluklar, hoşgörü, bilinç ve eğitim eksikliği gibi sebeplerle ortaya çıktığını belirten Çağırıcı, şunları söyledi: “Bağcılar’da yaşayan herkesin mutluluğunu ve huzurunu sağlamayı ve korumayı amaçlıyoruz. Peygamber Efendimiz (s.a.v), ‘cennet anaların ayağı altındadır’ diyor. Kadınlara yönelik şiddetin hız kazandığı günümüzde tüm kurum ve kuruluşlara önemli görevler düşmektedir. Bağcılar Belediyesi olarak kadına yönelik şiddet gerçeğine dikkat çekmek ve bu sorunu çözmek amacıyla Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kelebek Etkisi Projesi’ni hizmete sunuyoruz. İnanıyorum ki, projenin hayata geçmesiyle birlikte toplum bilinci gelişecek. Tüm kurum ve kuruluşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının katkısı ve hemşehrilerimin de desteğiyle inşallah bu sorunun üstesinden geleceğiz.”

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI KELEBEK ETKİSİ PROJESİ”

Proje kapsamında her yaştan ilçe sakinine ulaşılması hedefleniyor. 13-17 yaş arası çocuklar için, Bağcılar’daki 20 okulda “şiddet ve olumsuz etkileri” gibi temaların işleneceği “Hacivat-Karagöz tiyatrosu sahnelenecek. 18-24 yaş arası gençler için evli ve/veya bekâr olmalarına göre, “Stresle Mücadele, İletişim Becerileri, Evlilik Okulu” gibi başlıklarda eğitimler verilecek. Proje ile işbirliği yapılacak derneklerde “Aile İçi Şiddet” konusunda uzmanlar tarafından seminer düzenlenecek. İlçe sakinleri ile sürekli iletişimde olan mahalle muhtarları ve din adamlarına yönelik de eğitimler programları düzenlenecek. Karşılaşabilecekleri şiddete bağlı durumlarda yapmaları gerekenler anlatılacak. Bağcılar Müftülüğü işbirliği ile erkeklerin yoğun olarak katıldığı “Cuma Hutbesinde” kadına yönelik şiddet konusu ele alınacak. Psikolojik danışmanlık birimi kurulacak ve istihdam edilen psikologlar bu birimde ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti verecek. Bilinç oluşturmaya yönelik afiş ve el broşürleri hazırlanacak.

İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)





 

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2015, 15:46

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11