banner56

“İyi ki Yunus Emre’miz var”

Türk tasavvuf edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Yunus Emre İstanbul İl Milli EğitimMüdürlüğü’nün düzenlediği programla anıldı. Bağcılar Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen programda Yunus Emre’nin Anadolu topraklarını şerefli kılan önemli isimlerden biri olduğu vurgulandı. Program kapsamında okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

“İyi ki Yunus Emre’miz var”
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal etkinlikler kapsamında Türk tasavvuf edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Yunus Emre’yi anma programı düzenledi. Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bağcılar Halk Sarayı’nda “Çağları aşıp gelen, günümüze ışık tutan Yunus Emre” adıyla gerçekleştirilen programa Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışında konuşan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, bir mekanı şereflendiren ve kıymetlendirenlerin o mekanda yaşayanlar olduğunu belirterek, “Anadolu, Balkanlar ve Kafkasların bir kutsiyeti varsa bir hayırlı insan gurubuna mekan teşkil etmişse bu toprakların ağaçların, ormanların, yaylaların hatırına değildir. Bu bölgeyi ovasını, vadisini dünyanın başka yerlerinden ayıran farklılık vardır. Bu farklılık bu topraklara şeref verenlerdir. Biz onun esenliğini yaşıyoruz. Biz bugün barış içerisinde onların yüzü suyu hürmetine yaşıyoruz. Her dağ yamacında bir şehit uyur, her çınar altında bir evliya vardır” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise, sesiyle ve sevgisiyle bir nefesin taşıyıcısı olan Yunus Emre’nin büyük bir değer olduğunu ifade etti. Yıldız, “Mehmet Akif Ersoy, Mevlana Hazretleri, Yunus Emre gibi değerlerimiz çocuklarımız tarafından yakından tanınmalı” diye konuştu.

“NE MUTLU BİZE MEVLANAMIZ YUNUSUMUZ VAR”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise konuşmasında her güzelliğin akabinde yeni müjdeler geldiğini vurguladı. Belediye olarak eğitim camiası ve çocuklar için yaptığı yatırımlardan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Çağırıcı, “Tarihimizle ve sahip olduğumuz büyük şahsiyetlerle gurur duyuyoruz. Ne mutlu bize ki, Mevlana’mız, Yunus Emre’miz var. Elhamdülillah Rabbim bizi böyle bir neslin evlatları olarak dünyaya getirmiş“ dedi. Her yıl Kazakistan’daki Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri türbesini ziyaret ettiklerini söyleyen Çağırıcı, “Onlar Hoca Ahmet Yesevi’den aldıkları maya ile Orta Asya’dan Balkanlara uzanan coğrafyayı mayaladılar” diye konuştu.

“DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ”


Programda Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi öğrencileri ‘nin sunduğu Yunus Emre Oratoryusu davetlilerin büyük beğenisini topladı. Program kapsamında “Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın, protokoldekilere birer çiçek vererek, programa katılımlarından dolayı teşekkür etmesi ile sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11