banner56

“İstanbul’da Pazar Konserleri” Adile Kurt Karatepe ile başlıyor

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun “İstanbul’da Pazar Konserleri” programı kapsamında kasım ayı ilk konuğu, Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Adile Kurt Karatepe olacak.

“İstanbul’da Pazar Konserleri” Adile Kurt Karatepe ile başlıyor
  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), yeni sezonda yeni konuklarıyla devam edecek olan “İstanbulda Pazar Konserleri” programıyla sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak.

Gündüz konser geleneğini tekrar yaşatmaya başlayan İBB CRR,  müzikseverleri ülkemizin önde gelen sanatçılarıyla buluşturuyor. “İstanbul’da Pazar Konserleri”nin yeni sezondaki ilk konuğu, Türk Halk Müziği’nin önemli sanatçılarından Adile Kurt Karatepe olacak. 20 yılı aşkın profesyonel sanat hayatında Türkiyenin her yöresine ait eserlerin yanı sıra ülkemiz sınırları dışındaki gönül coğrafyalarımıza ait türküleri de başarılı bir şekilde yorumlayan Karatepe, 5 Kasım Pazar günü CRR sahnesinde hayranlarıyla bir araya gelecek. Anadolu ve Türk topraklarındaki yaşanmışları dile getiren hikâyelerden esinlenerek yazılan hoyrat tarzı uzun havaların yanı sıra her yöreden türküler, semâhlar ve deyişlerin seslendireceği program, 14.00’te başlayacak. 1995 yılında TRTde Türk Halk Müziği sanatçısı olarak göreve başlayan ve hâlen burada çalışmaya devam eden Karatepe, eşsiz sesi ve yorumuyla İstanbullulara keyifli bir pazar günü yaşatacak. THM’nin geleneksel formlarına uygun icra edilmesinden hiç taviz vermeyen sanatçı konserde; “Aşk Yoluna Canı Feda Kılanlar”, “Hüseynik’ten Çıktım Şeher Yoluna”, “Sarıkamış Ağıdı”, “Bu Dervişlik Bir Dilektir”, “Gözelim Sensen”, “Seher Seher Seyre Vardım”, “Dumam Vardır Güzel İzmir Başında” ve “Hayde Gidelum Hayde” adlı eserleri başta olmak üzere sevilen birçok türküyü seslendirecek.

“İstanbul’da Pazar Konserleri”nin 19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşecek bir sonraki programında konuğu, Türk Sanat Müziği sanatçısı Ahmet Özhan olacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 11:45

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11