banner56

İstanbul trafiğine kamera kontrol sistemi

Bağcılar’daki cadde ve kavşaklarda trafik sıkışıklığının önüne geçmek ve araç yoğunluğunu azaltmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Müdürlüğü’nce, Trafik Kontrol Kamera Sistemi kurulacak. İş merkezlerine ev sahipliği yapması, köprü ile havalimanlarına ulaşan yolların kavşağında olması sebebiyle ilçe, yoğun bir araç trafiğine sahne oluyor. Sistemin uygulamaya geçmesiyle İstanbul trafiği de olumlu şekilde etkilenecek.

İstanbul trafiğine kamera kontrol sistemi
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Müdürlüğü, ilçedeki 9 adet cadde ve kavşakta Trafik Kontrol Kamera Sistemi kuracak. Atatürk Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 3. havalimanı yollarının kesiştiği ve iş merkezlerinin yoğun olduğu Bağcılar’da trafiğin rahatlaması, İstanbul trafiğini de olumlu şekilde etkileyecek.

Proje kapsamında ilçedeki Ateştuğla kavşağı, Mevlana Caddesi ile M.Akif Bulvarı kesişim kavşağı, Yunus Emre Köprüsü, Bağcılar Meydanı, Bağcılar Caddesi, Yenigün 5.Sokak civarı, Tabya Kavşağı, Çiftlik Meydan Kavşağı, Matbaacılar Caddesi-Hüseyin Karaarslan Caddesi, İnönü Caddesi ile Bosna Caddesi Kavşağı Trafik Kontrol Kamera Sistemi ile donatılacak. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Trafik Kontrol Kamera Sistemi’nin kurulmasına yakında başlanacak.

“İLÇEMİZİN TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTACAK”

Bağcılar’ın 6 metro ve iki tramvay hattı ile anıldığını, vizyon şehir olma yolunda ilerlediğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Merkezi İş Alanları’nın da hizmet vermesiyle araç ve trafik yoğunluğu yaşandığını belirtti. Çağırıcı, “Mimari, eğitim ve kültürel alanda önemli projeleri hizmete sunuyoruz. Bunun yanı sıra ilçemiz ulaşım alanında da önemli hizmetlere kavuştu.  Trafik Kontrol Kamera Sistemi de çok önemli bir proje. Hem ilçemizin hem İstanbul genelinin trafik yoğunluğunu azaltacak bir çalışma. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a her alandaki hizmetlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

TRAFİK KONTROL SİSTEMİ: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik Uygulaması ile sistemin kurulduğu cadde ve kavşaklardaki trafik akışı 24 saat kameradan izlenecek. Araç yoğunluğu ve trafik sıkışıklığı yaşanması halinde trafik ışık sistemine zaman ayarlaması yapılacak. Ekrandan, hangi kavşağın yoğun veya akıcı olduğu sürücülere bildirilecek. Buna göre sürücülere yön verilecek. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 12:15

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11