banner56

İspanya'nın eski teknik direktörü Luis Aragonés hayatını kaybetti

İspanya Milli Takımı'nın eski teknik direktörü Luis Aragonés, hayatını kaybetti. Aragonés 75 yaşındaydı.

İspanya'nın eski teknik direktörü Luis Aragonés hayatını kaybetti
 Luis Aragonés, 44 yıl aradan sonra ilk kez 2008 Avrupa Şampiyonası'nda İspanya'ya, bir uluslararası turnuvanın kupasını kazandırmıştı.

Barcelona ve Atlético Madrid de dahil İspanya'nın çeşitli büyük kulüplerine teknik direktörlük yapan Aragonés, Atlético Madrid'de top koştururken 372 maçta 172 gol atmış, 13 kez de milli takım forması giymişti.

Luis Aragonés, 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'yi de çalıştırmıştı.

İspanya Futbol Federasyonu yayılmadığı açıklamada, Luis Aragonés'in vefatınının büyük bir şok ve üzüntü yarattığını bildirdi.

Federasyon, açıklamasında, "Aragonés, birçok İspanyol kulübünde, uluslararası düzeydeki birçok takımlarda ve İspanya Milli Takımı'nın muhteşem bir başarıyla dünya sahnesine çıktığı dönemde, oyunculuk ve teknik direktörlük yapmıştı." dedi.

Atlético Madrid de, "kırmızlı beyazlı en büyük efsanelerden biri aramızdan ayrıldı" açıklamasını yaptı.

Kulüp başkanı Enrique Cerezo da, "Luis Aragonés büyük bir oyuncu ve hocaydı. Ama hepsinden öte, büyük bir insan ve dosttu." dedi.

Manchester United orta saha oyuncusu Juan Mata da, Twitter'dan, "Aragonés, tarihteki en iyi İspanyol futbolunu ortaya çıkardı. Çok üzücü bir haber. Hiç unutulmayacak." mesajını yayımladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11