banner56

İsmek 230 Bin Öğrenciyle Eğitime Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSMEK’in 2013-2014 Eğitim Dönemi açılış töreninde yaptığı konuşmada bu yıl 230 bin öğrenci ile yeni bir rekora imza atacaklarını belirterek, “Hanım kardeşlerimizin eğitim aldığı geleneksel eğitimlerin ev ekonomisine katkı sunar hale gelmesinden memnuniyet duyuyorum.” dedi.

İsmek 230 Bin Öğrenciyle Eğitime Başladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK, 2013-2014 Eğitim Dönemi Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen bir açılışla başladı.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Başkan Topbaş, yaptığı konuşmada İSMEK’in, dünyada yoksulluğun tartışıldığı bir süreçte, kadın ayrımcılığının, eşitsizliğin hat safhaya çıktığı bir dünyada yeni bir umut ışığı olarak 1996’da Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldığını söyledi. Topbaş, “Başbakanımıza bu gelecek vizyonu için çok teşekkür ediyorum. 3 branşta 165 öğrenci ile başlatılan İSMEK, dönemimizde bir halk üniversitesine dönüştü” dedi. Bu yıl 230 bin öğrenci ile yeni bir rekora imza attıklarını ifade eden Topbaş, 38 ilçede 235 kurs merkezinde, tam 250 branşta eğitim veren İSMEK’ten gurur duyduğunu söyledi. Topbaş, kursiyerlere ve usta öğreticilerine seslenerek, “İSMEK artık bir dünya markası ve bu markayı sizler oluşturdunuz” dedi.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da konuşmasında “eğitime katlılarından dolayı” Başkan Topbaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da Topbaş ile ekibinin İSMEK’i bir dünya markası haline getirdiğini ifade etti.

Japon Sasaki: “Japonya’da Böyle Bir Eğitim Yok"
Törende Japonya’dan Türkiye’ye iğne oyası ve tel kırma öğrenmek için geldiğini söyleyen Kanako Sasaki’nin konuşması da kursiyerlerce alkışlandı. Başkan Topbaş’a ücretsiz eğitim için teşekkür eden Sasaki, “Japonya’da böyle bir eğitim yok, keşke olsa. Buradan aldığım eğitimle Japonya’da Türk el sanatlarını yaygınlaştıracağım” dedi.

Başkan Çağırıcı Ödül Aldı
Törenin sonunda Başkan Topbaş, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da aralarında bulunduğu bazı ilçe belediye başkanları ile İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız ve ilçe belediye başkanlarına İSMEK’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Tören Anadolu Ateşi’nin dans gösterisiyle son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11