banner56

İnsanlığın Kurtuluşu Peygamber Efendimizin Hayatındaki Anlayışa Bağlı

Eğitimci – Yazar Ayla Ağabegüm, konuk olduğu “Adanmış Ömürler” programında 79 yıllık hayat tecrübelerini kadınlarla paylaştı. Kötülük yapana da iyi davranmak gerektiğinin altını çizen Ağabegüm, “İnsanlığın geleceği dostluğa, kardeşliğe, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hayatındaki anlayışa bağlı” dedi.

İnsanlığın Kurtuluşu Peygamber Efendimizin Hayatındaki Anlayışa Bağlı
 Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Adanmış Ömürler” programının bu ayki konuğu; ihtiyaç sahibi öğrencilere ve yoksullara el uzatan inançlı bir öğretmen olarak tanınan Eğitimci – Yazar Ayla Ağabegüm oldu.

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ni dolduran kadınlara seslenen 79 yaşındaki Ağabegüm, “Türkiye’nin en karışık olduğu yıllarda da aynıydım. Ben öğrencilerime hangi görüşten olursa olsun hep öğrenci gözüyle baktım. Arkadaşlarım şu öğrenciye dikkat et diye uyarırlardı. Ona iyi davranma demek istiyordu. Ben tam tersini yaptım. Vazifem öğretmenlikti ve ona iyi davranmalıydım ki o da hayata atılınca aynı şekilde davransın. Ben bunun karşılığını yıllar sonra aldım. O farklı görüşteki çocuklar evlenirken düğünlerine beni çağırdılar” dedi.

Bize kötülük yapanlara da iyi davranmalıyız

Barış, kardeşlik ve sevgi vurgusu yapan Ağabegüm şunları söyledi: “Bize kötülük yapanlara da iyi davranmalıyız. Ama o bize kötü davranıyor diyorlar. Davransın. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hayatındaki örnekleri görmüyor musunuz? Bizim örneğimiz o değil mi? O’nun kendisine kötülük yapanlara nasıl davrandığını görmediniz mi? Peygamber efendimiz neler yapıyordu aç oku.  İnsanlığın geleceği dostluğa, kardeşliğe, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hayatındaki anlayışa bağlı.”

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2019, 09:43

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11