banner56

İnsandan Değil Allah’tan (C.C) Korkalım

Ayasofya Camii Emekli İmamı ve Araştırmacı-Yazar Mahmut Toptaş, Moral FM’den Hatice Kübra Tongar’ın sunduğu ‘Rahmet Ayında Kur’an Günlüğü” konulu sohbet programına misafir oldu.

İnsandan Değil Allah’tan (C.C) Korkalım
 Ayasofya Camii Emekli İmamı ve Araştırmacı-Yazar Mahmut Toptaş, malı çalınmış Müslümanların çocuklarının, dedelerinin malını ele geçirmek üzere Avrupalı sömürge ülkelerine doğru gittiklerini belirterek, “İslamiyet mutlaka dünyaya hâkim olacaktır. Onun için Allah’ın (c.c.), ‘korkma’ emrine uyalım. Mehmet Akif Ersoy da İstiklal Marşı’nda ‘korkma’ diyor. O, Safahat kitabında ‘şafak’ ve ‘korkma’ kelimesini sıkça kullanmıştır.” diye konuştu.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi’nin Bağcılar Meydanı’ndaki Ramazan Etkinlik Alanı’ndaki programda “Rahmet Ayında Kur’an Günlüğü” konusunda bilgilerini paylaşan Toptaş, davetliler tarafından ilgiyle dinlendi. Konuşmasına Mısır’daki Firavun’un zulmünü anlatarak başlayan Toptaş, meşhur Piramitlerin yapımında aç karına çalıştırılan 100 bin insanın can verdiğini anlattı. Toptaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “O eser halen zulüm abidesi olarak duruyor. Rabbim zulme razı olmaz. Allah Musa Aleyhisselam ile Harun Aleyhisselam’ı göndererek, “Gidin o zalim Firavun’a en yumuşak kelimelerle İslam’ı anlatın’ demiştir. Kuran’da devamında Musa Aleyhisselamın o dönem dünyanın tek zalim devlet başkanı olan Firavun’dan korkmuşlardır. Çünkü Firavun zalimliğiyle nam salmıştır. Ayet-i Kerime’de ‘korktu’ der. Allah (c.c), Musa Aleyhisselam’a, ‘korkma. Çünkü güçlü olan sensin.’ diyor.

ALLAH (C.C) ‘KORKMA, EĞER İNANIYORSAN GÜÇLÜ OLAN SENSİN’ DİYOR

Peygamber Efendimiz’in (sallallahu aleyhi ve ssellem), Mekkeli müşriklere karşı mücadele verdiğini ifade eden Toptaş, ilk olarak Hazreti Hatice, Hazreti Ali ve ardından Hz. Ebubekir’in iman ettiğini hatırlattı. Toptaş, şunları söyledi: “4 kişi ne yapabilirdi. Ancak azlık önemli değil. Bir aşı bir insanın ayağa kalkmasına sebep oluyor. Önemli olan inançlı sağlam insanların bir araya gelmesidir. Şu anda ise ABD’de 30 milyonu aşkın Müslüman var. Çin’de de 150 bin Müslüman yaşıyor. Orada da Uygur Türkleri işkence altında bulunuyor. Ramazan ayında oruç tutmaları yasaklanmış! Sonu ne olacak? Türkiye’de ne olduysa orada da o olacak. Şimdi artık kızlarımız işlerine, okullarına başörtülü olarak gidebiliyorlar.”.

“DÜNYADA EN ÇOK YAYILAN DİN İSLAMİYET’TİR”


Dünyanın dört bir yanında Müslümanlara işkence yapıldığını hatırlatan Toptaş, inananların birlik ve beraberlik içinde vazifesini yapmak zorunda olduğunu söyledi. Toptaş, “Musa Aleyhisselam, Allah’ın izniyle Firavun ile mücadele ediyor. Allah (c.c), ‘üzülmeyin gevşemeyin. Eğer iman ediyorsanız güçlü olan sizsiniz’ diyor. Avrupalı stratejik araştırmacıların devlet başkanlarına ‘dünyada en çok yükselen değerin İslamiyet olduğunu’ bildirdiklerini vurgulayan Toptaş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Malı çalınmış Müslümanların çocukları, dedelerinin malını ele geçirmek üzere sömürge ülkelerine doğru gidiyorlar. Bir zamanlar kıtlık nedeniyle Anadolu’ya göç edip gelen Türkler de dünya imparatorluğunu kurdular. Müslümanlar birbirlerini kırmalarına rağmen mutlaka bir araya gelerek dünyaya hakim olacaklardır. Yani İslamiyet dünyaya hâkim olacaktır. Onun için Allah’ın (c.c.), ‘korkma’ emrine uyalım. O, ‘İnsandan korkmayın, benden korkun’ diyor. Mehmet Akif Ersoy da İstiklal Marşı’nda ‘korkma’ diyor. O, Safahat kitabında ‘şafak’ ve ‘korkma’ kelimesini sıkça kullanmıştır.”


Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 12:03

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11