banner56

İlk dersi Kıyıklık verdi

Ülkemizde yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlaması dolayısıyla Bağcılar Hayrettin Karaman Kız İmam Hatip Lisesi’nde bir tören düzenlendi.

İlk dersi Kıyıklık  verdi
Törene katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı 6-A sınıfında öğrencilerle sohbet ederek onlarla hatıralarını paylaştılar.


Bağcılar Times Haber Merkezi

Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde olduğu gibi 200 bin öğrencinin eğitim gördüğü Bağcılar’daki okullarda 2013-2014 eğitim ve öğretim sezonu Hayrettin Karaman Kız İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törenle başladı. Tören sırasında heyecanlı anlar yaşayan öğrencileri anneleri ve babaları yalnız bırakmadı.


Törende konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık Bağcılar Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Hayatın imtihandan ibaret olduğunu vurgulayan Kıyıklık insanların sıkça güzel ve zor şeylerle karşılaştığını ifade etti. Hayrettin Karaman Kız İmam Hatip Lisesi’nin yapılış sürecinde çok zorluklarla karşılaştıklarını kaydeden Kıyıklık, şunları söyledi:
“Emeği geçen Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman’dan Allah razı olsun. Okulun inşaatını tamamladık. Ancak, devlet buraya imam hatip okulu açılmasına izin vermedi. O gün çok üzülmüştüm. Bölgemde bir imam hatip okulunun hizmete geçirilmesini çok istiyordum. Hiç olmazsa bir tane imam hatip okulu yapmak istiyordum. Allah nasip etmedi. Geçen yıl ve bugün aynı mutlulukları yaşıyoruz. Sebep olan bütün siyasilerden Allah razı olsun.”

Ömrüm Okul Yaptırma Derneklerinde Geçti

O vakitler ailelerin çocuklarını bu okula başbakan, vali veya belediye başkanı olması için göndermediğini ifade eden Kıyıklık, “Aileler çocuklarını bu okullara Allah ve Resul’unu bilsin, insan hak ve hukukunu öğrensin, edep ve terbiye sahibi olsun diye gönderdiler. Bu okullardan başbakanlar yetişti. Ancak o dönemdeki insanlar bizi bu okullara gönderirken çok samimiydiler.” diye konuştu.


Ömrünün imam hatip okulu yaptırma derneklerinde geçtiğini söyleyen Kıyıklık, konuşmasının sonunda da velilere seslenerek okula sahip çıkmaları ve ellerinden geldiği kadar maddi yardımda bulunmaları çağrısında bulundu.


Milletleri Eğitim Ayakta Tutar

Bağcılar İlçe Kaymakamı Erdal Çakır da, bir işe nasıl başlanırsa öyle devam ettiğini belirterek, hayatın beşikten mezara kadar öğrenim silsilesi olduğunu ifade etti. Çakır, “Her çağımızda bir öğrenen olma yönümüzü canlı tutmalıyız. Önemli olan zor işlere atılma cesaretini kendimizde bulabilmemizdir. Bir ülke o ülke insanının aynasıdır. Bizler bugün nasıl isek bu ülke de öyledir. Eğitimsiz güruh zor yönetilir ancak kolayca yönlendirilir ve kullandırılır. Milletleri eğitim ayakta tutar.”


Yeni Okullar Müjdesi

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise ilçedeki etnik farklılıkların ayrı bir zenginlik kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Yeni bir döneme yeni müjdelerle başlamanın heyecanını yaşıyoruz. 750 bin kişilik nüfusu ve 200 bin öğrencisi bulunan ilçemiz en genç nüfusa sahip. İlçemizdeki altyapı çalışmaları yıllarca bilinçli şekilde ihmal edildi. Bu eksikliklerin sıkıntısını yaşadık. Şimdi ise verdiğimiz emeklerin filizlenmesine şahit oluyoruz. Varoşlardan varoluşlara ulaşan ilçemizdeki eğitim seviyesi her geçen gün yükseliyor. Çünkü ilçemizdeki değişim ve dönüşüm eğitimle gelen başarılara bağlıdır. Görevimiz olmamasına rağmen en fazla yatırımı eğitime ayırıyoruz.” dedi. Okulların dış cephe çalışmalarının tamamlandığını hatırlatan Çağırıcı, camilerin, cem evlerinin ve kültür merkezlerinin de altyapıya kavuşturulduğunu kaydetti. Çağırıcı, şöyle konuştu:
“İlçemize 12 okul daha yapılabilecek arazilerimizi hazırladık. İnşallah bakanlık ve il özel idaresi ile birlikte ilçemizde endüstri, otelcilik ve kız meslek liseleri inşa edeceğiz. Önümüzdeki eğitim ve öğretim sezonunda da üç tane daha yeni imam hatip lisesi inşaatını başlatacağız. Yıldız Teknik Üniversitesi meslek yüksekokulu da ilçemizde yapılacak.“

İlçede konutlarda da değişim başlattıklarını kaydeden Çağırıcı, kentsel dönüşümde toplumu değil konutları değiştirmeye başladıklarını ifade etti. Çağırıcı ayrıca öğrencilerin ve çocukların ücretsiz faydalanacağı 7 yüzme havuzu inşa edeceklerini de sözlerine ekledi.

Öğrenci Habibe Özkan okuduğu şiirle alkış toplarken, tören sonunda başarılı öğrencilere hediyeleri Kıyıklık, Çakır ve Çağırıcı tarafından verildi. Okul adına öğrenciler de eğitime katkılarından dolayı Başkan Çağırıcı’ya çiçek takdim ettiler.

Törene ayrıca Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karaoğlan’ın yanı sıra veliler ve öğrenciler katıldı.

Kıyıklık Nasihat  Verdi
Okul binasını gezen Kıyıklık, Çakır ve Çağırıcı 6-A sınıfında öğrencilere ilk dersi verdiler. Sohbet sırasında Kıyıklık, teknolojinin imkanlarından faydalanan şimdiki öğrencilerin şanslı olduğunu belirterek çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Çakır ve Çağırıcı da öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında başarı dileğinde bulundular.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11