banner56

İBB Daire Başkanları Sarıyerli Muhtarlarla Buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) daire başkanları, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in moderatörlüğünde ilçedeki muhtarlarla bir araya geldi, taleplerini dinledi. Programda, 2022 yılında yapılacak çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verildi.

İBB Daire Başkanları Sarıyerli Muhtarlarla Buluştu

Sarıyerli muhtarlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile istişare toplantısında bir araya geldi. Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde (BKSM) gerçekleşen toplantıda daire başkaları ve muhtarlar mahallelerin sorunlarını, çözüm önerilerini ele aldı. Toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra; İETT Yolcu Hizmetleri ve İletişim Daire Başkanı Müfit Yetkin, İBB Çevre Koruma Şube Müdürü Baysal Badem, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürü Ziya Duman, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Selami Taşer, İBB Yol Bakım ve Altyapı 3. Bölge Müdür Yardımcısı Fatih Sarıcı, Sarıyer Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, meclis üyeleri ve ilçede gören yapan mahalle muhtarları katıldı. İBB yetkilileri, Sarıyer’de mahalle mahalle 2022 yılında yapılacak çalışmalar konusunda muhtarlara bilgi vererek, talepleri dinledi.

EN DOĞRU SONUCA VARALIM

Toplantının moderatörlüğünü yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Biz istiyoruz ki ne konuşulacaksa beraber konuşalım, ne tespit edilecekse beraber tespit edelim. Biz başından beri her kuruşu çok kıymetli sayıp, tasarrufu göz önünde tutarak işlerimizi yapmaya çalıştık. Bugün muhtar arkadaşların taleplerini dinliyoruz. Bu istekler teker teker not alınıyor. Neyin, nasıl yapılması gerektiğini birlikte konuşarak, en doğru sonuca en kısa sürede nasıl ulaşabileceğimizi belirleyeceğiz” dedi.

HAMİDİYE ETFALDE ARAÇ GİRİŞ ÇIKIŞLARI AYRILACAK

Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 3. Bölge Müdür Yardımcısı Fatih Sarıcı, 2022 yılı içinde Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin araç giriş-çıkışının ayrılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “2022 yılında yapmayı planladığımız işlerin başında Zekeriyaköy-Kilyos caddesi kesişimi geliyor. İkincisi ise Maslak Ayazağa Köprülü Kavşağı’nda geometrik düzenleme projesi. Buradaki yolu dört şeride çıkaracağız” dedi. Sarıcı, muhtarların asfalt ve kasis taleplerini de değerlendirdiklerini söyledi.

ZEKERİYAKÖY’E ARITMA TESİSİ

Yağmur suyu gibi atık suların geri kazandırılması konusunda çalışmaları olduğunu aktaran İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Selami Taşer, "Asıl çalışma alanım Uskumruköy ve Zekeriyaköy. Sarıyer'in yukarı kısmında Karadeniz'e dökülen dereler var. Bu dereler taştığında bu sefer pisliği de dışarı taşıyor. Yani daha beter oluyor. Yağmur suyunu ayıracağız, böylece daha temiz bir ortam olacak. Baltalimanı Arıtma Tesisi var. O bölgenin atık sularını toplayacak. Daha önce ön arıtma düzeyindeydi. Biz bunu daha da geliştirdik. Zekeriyaköy'de de planladığımız bir arıtma tesisi var" diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN VATANDAŞA HİZMET

İETT Yolcu Hizmetleri ve İletişim Dairesi Başkanı Müfit Yetkin, “ Biz sık sık görüşüyoruz. Sizleri dinleyip sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşa hizmet götürmek. Bahçeköy muhtarımızın talebi doğrultusunda 42 M hattımıza bir araç ekledik. 29 GM hattımıza bir sefer daha ekledik. 29 E hattımıza bir araç ekleyerek sefer artırdık.42 Z ve 42 K hattının güzergâhı değiştirildi ve sabah iki servis olmak üzere Zincirlikuyu servisi hizmete konuldu. Kocataş Mahallesi’nde hafta sonu hat saatleri revize edildi ve bir araç daha eklendi. Maden Mahallesi’nde 25 Y hattımızın sefer sayıları yeniden düzenlendi. 41 N hattımız yeniden hizmet vermeye başladı. 150 numaralı aracımızın hafta sonu servisi yeniden eklendi. 59 RS hattımızın da sefer sayıları artırılmıştır. Bunların yanı sıra 30 adet kapalı durak yaptık” dedi.

BAHÇIVANLIK OKULU EĞİTİM KAMPÜSÜNE DÖNECEK

Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürü Ziya Duman da İBB'nin yetki alanına giren ve ekonomik ömrünü doldurmuş parkları ele alarak yenileyeceklerini ifade etti. Duman, şunları söyledi; “ Park Bahçeler olarak ilçe belediyemizle koordineli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçede İBB yetkisinde olan parkların bakım-onarımını gerçekleştirdik.  Tüm parklarımız yeni yüzüyle hizmet vermeye başlayacak. İkinci olarak Bahçıvanlık Okulu, bir eğitim kampüsüne dönecek.  Burayı hak ettiği kimliğe kavuşturacağız. Baltalimanı Deresi, rezerv bir alan. Burada da projeler bitti. 2022 yılında kullanıma açacağız. Pir Sultan Abdal Zeynep Yıldırım Cem Evi’nin de çevre düzenleme çalışmasının yapımına başlandı. Emirgan Korusu’nda da tarihe miras bırakmak için çalışmalar yapacağız. Çünkü eğer bu şekilde devam ederse oraya Emirgan Korusu değil Emirgan Parkı diyeceğiz. Aynı zamanda Türkiye'ye musallat olan teke böceğiyle ilgili büyük bir çaba içerisindeyiz. Bu böcek türü, İstanbul'daki tüm ağaçları tehdit eder durumda. Eğer biz teke böceği ile mücadele etmezsek akça ağaç türlerinden başlayarak İstanbul'da ağaç olayının yüzde 80'ini kaybedebiliriz."

İBB Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Baysal Badem ise, “Çevre toplumun genel sorunu. Çevresel gürültü ve hafriyat kamyonlarıyla ilgili şikâyet geliyor. Bunların denetimlerini sağlıyoruz. Bitkisel atık yağlarla ilgili denetimlerimiz var. Bunların çok ciddi cezaları var” diye konuştu. Konuşmaların ardından Sarıyerli muhtarlar taleplerini dile getirdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2022, 16:50

Sarıyer Haber Gazetesi 1

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11