banner56

Hz. Muhammed’in doğum günü anlamlı bir programla kutlandı

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) doğum yıldönümü münasebetiyle Bağcılar’da Mevlid Programı düzenlendi. Programdaki söyleşide Şair Dursun Ali Erzincanlı, Hz. Muhammed’i (s.a.v) anlatan Nat’ı Şerif ve Hadis-i Şeriflerden örnekler sundu.

Hz. Muhammed’in doğum günü anlamlı bir programla kutlandı
Hazreti Muhammed, doğum yıldönümünde Bağcılar’da düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim, dualar ve Nat’ı şerif ile anıldı.

Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an tilavetinin ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Hazreti Muhammed’in (s.a.v) merhamet sahibi ve ince ruhlu bir insan olduğunu belirtti. Sula, “ ‘O ne Arap’ın, ne Türk’ün, ne Kürt’ün, acemin atası değildir. Allah (c.c), ‘O’nu
alemlere rahmet olarak gönderdik’, diyor. O, tüm insanlara rahmet olarak gönderildi. Allah’ın (c.c) elçisi peygamberlerin sonuncusuydu. Tüm insanlık alemine, cin alemine, canlılara herkese rahmet olarak gönderildi. Allah (c.c.), “Seni insanlar üzerine şahit olasın, insanları yanlış hareketlerden dolayı uyarasın, ışık saçan bir kandil olarak gönderdik’, diyor.

“EBREHE’NİN ORDUSUNUN ÜZERİNE TAŞ VE ÇAMUR YAĞDI”

Programın ilerleyen saatlerinde salonu dolduran davetlilerle söyleşide bulunan Şair Dursun Ali Erzincanlı ise Hazreti Muhammed’i (s.a.v) güzel sözlerle anlatan Natı Şerif’in önemine dikkat çekti. Fil vakasını ayrıntısıyla anlatan Erzincanlı, Habeşistan’ın Yemen valisi olan Ebrehe’nin ordusu ile Kabe’yi yıkmak için harekete geçtiğini ancak irili - ufaklı ebabil kuşlarının saldırarak üzerlerine taş ve çamur yağdırarak perişan ettiğini belirtti. Erzincanlı, Fil vakasını şöyle anlattı: “Kabe yalnız değildi. Kabe, ‘hani ordunuz, hani gururlanıyordunuz, nereye kaçıyorsunuz. Fil ordusundan felakete uğramayan kalmadı.’ diye haykırıyordu.”

Yılın hemen her günü söyleşi programlarına katıldığını da anlatan Erzincanlı, Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğum yıldönümünü kutlamanın farklı bir anlamı olduğunu söyledi. Allah’ın (c.c.) affedici olduğunu belirterek sohbeti sürdüren Erzincanlı, bir insanın günahkar olabileceğini söyledi. Erzincanlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak, pişmanlık duyarak, ‘Yarabbi, yapmamam gereken bir şey yaptım. Estağfurullah bundan sonra yapmam’, diyoruz. Acıktığımızda rızkımızı ararız ve bulup yeriz. Rezzak olan Allahın adıyla rızkımızı bulduğumuzu söyleriz. Rabbimiz zatını her zaman bize tanıtıyor. Tövbelerimizi kabul ediyor.” Dedi.

“CENNETTE KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABER OLACAK”

Kerem sahibi Allah’ın (c.c), tövbe halinde günahları bağışladığını da belirten Erzincanlı “Cennetlik birini çıkarıp cehenneme atmaz, ancak cehennem sahibini alıp cennete atar.” dedi. Sahabelerin Allah (c.c.) korkusuyla yaşayarak ibadetlerini samimiyetle yaptıklarını da vurgulayan Erzincanlı, sözlerini şöyle tamamladı. “Peygamber Efendimiz (s.a.v) ashabını çok seviyordu. Onlar, cennette Peygamberimize yakın olmak için dua ediyorlardı. Peygamber Efendimiz (s.a.v) de bunun üzerine, ‘cennette kişi sevdiğiyle beraberdir’ demiştir.”

Program sonunda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, programa renk katan Erzincanlı, Sula ve Topçu’ya teşekkür etti. Mevlid-i Şerif programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda ilçe sakini katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 15:18

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11