banner56

Hocalı şehitleri anıldı

Ermenistan tarafından 1992 yılında gerçekleştirilen Hocalı katliamı unutulmadı. Bağcılar’da düzenlenen programda katliamda hayatını kaybeden 613 kişi anıldı.

Hocalı şehitleri anıldı
Hocalı katliamının 21’inci yıl dönümünde şehitler anıldı. Bağcılar Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Azerbaycan’ın Yaşayan Milli Kahramanı İbad Hüseyinov da katılarak, katliam hakkında bilgiler verdi.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Hocalı katliamına ilişkin belgesel gösteriminin yapıldığı programda Ermeni askeri birliklerince katledilen 613 sivil Azeri anıldı.
Ermenistan’ın Karabağ’ı işgali sırasında Azerbaycan ordusunda görevli bir asker olan İbad Hüseyinov, o dönemde yaşadıklarını anlattı. Ermeni Komutan Monte Melkoyan’la yaşadığı düellonun ardından Azerbaycan’da milli kahraman ilan edilen Hüseyinov, düelloya ilişkin detayları da anlattı.
Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından Azerbaycan toprağı olan ve önemli bir Azeri nüfusun yaşadığı Karabağ Bölgesi Ermenistan tarafından işgal edilmişti. 26 Şubat 1992’de Hocalı kasabasına giren Ermeni askerleri 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 sivil Azeri’yi katletmişti.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11