banner56

Hiperaktivite Bozukluğu Tartışıldı

”1.Alman-Türk Forumu” kapsamında düzenlenen “Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu” başlıklı bir panelde Türkiye ve Almanya’da yapılan bilimsel araştırmalarla ilgili bilgi verildi.

Hiperaktivite Bozukluğu Tartışıldı
 “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Paneli”nde konuşan uzmanlar çocukların eğitiminde ailelerin bilinçli davranmaları gerektiğini belirterek, çok modüllü terapiler ve uygulamalarını örneklerle anlattılar.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen panelin açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, Hazreti Mevlana’nın “Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar’ sözünü hatırlatarak, Bağcılar’da tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte hazırladıkları projeleri hayata geçirdiklerini anlattı. Başta Almanya olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde yaptıkları araştırmalar sonucu hayata geçirdikleri Engelliler Sarayı’nın da kendi dalında bir benzeri olmayan kompleks olduğunun altını çizen
Çağırıcı şunları söyledi:
DSC_0759.JPG“Kekemeliğin ben doğuştan bir rahatsızlık olduğunu sanıyordum. Ancak, Engelliler Sarayımızdaki eğitim sonucunda bu rahatsızlığın kısa sürede yüzde yüz iyileştiğini gördüm. Bu da beni çok mutlu etti. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite de ilgilenilmediğinde bir toplumda bir süre sonra ciddi rahatsızlığa sebebiyet vermektedir. Deneyim paylaşımı konusunda ben bu programın çok faydalı olacağına inanıyorum. Kaliteli bir eğitim sonucu Bağcılar’daki gençlerimizin çok daha iyi yetişmeleri adına güzel bir fırsat yakalayacağımıza inanıyorum.”

Hiperaktivite Çocuk Sayısı Artıyor 
Uluslararası Eğitim ve Değişim Kurumu Başkanı Azimi Boedecker ise konuşmasında, “çocuklardaki dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu” ile ilgili Almanya’da yapılan araştırmalar ve sonuçlarla ilgili bilgi verdi. Bu konuda Türkiye ve Almanya’da ortak çalışmalar yürütülmesi gerektiğini belirten Boedecker, dikkat eksikliği ve hiperaktivite vakalarının sayısında artış olduğuna dikkat çekti. Dr. R.Hülya Bingöl Çağlayan da hiperaktivite bozukluğunun dünü, bugünü ve geleceği ile ilgili araştırmaları örnekler vererek anlattı. Çok modüllü terapilerin uygulama yöntemleri hakkında bilgi veren Çağlayan, uygulamaları örnekleriyle anlattı. Michaela Kuhlmann da çocuklardaki dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun teşhisinin önemine dikkat çekerek yapılması gereken bilimsel terapi yöntemlerini anlattı. Uz. Psk. Özlem Töker ise hiperaktivite çocukları olan ailelerin psikolojik destek almaları gerektiği uyarısında bulundu.

Panele Bağcılar İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk’ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11