banner56

Hicret Camii yeniden inşa edildi

Bağcılar Mahmutbey Mahallesi’nde depreme dayanıklı olmadığı belirlenince yıkılan Hicret Camii’nin yerine yenisi inşa edildi. Bodrum, zemin ve mahfil katından oluşan 919 metrekarelik oturum alanına sahip olan yeni Camii içinde ve diğer kısımlarda aynı anda bin 250 kişi namaz kılabiliyor.

Hicret Camii yeniden inşa edildi
 Mahmutbey Mahallesi sakinleri yapılan ölçüm sonuçlarına göre “olası depreme dayanıklı olmadığının anlaşılması üzerine yıkılan eski Hicret Camii’nin yeniden inşa edilerek hizmete açılmasının mutluluğunu yaşıyor. Bodrum, zemin ve mahfil katından oluşan 919 metrekarelik oturum alanına sahip olan yeni Camii içinde ve diğer kısımlarda aynı anda bin 250 kişi namaz kılabiliyor.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Depreme dayanıklı olmadığı anlaşılınca yeniden inşa edilmek üzere yıkılan Bağcılar Mahmutbey Mahallesi yeni Camisine kavuştu. Camii’nin temeli AK Parti İstanbul milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk’ün yanı sıra çok sayıda Bağcılarlıların katılımıyla yapılmıştı.


İnşaatının tamamlanmasının ardından ilçe sakinlerinin ibadetine açılan Hicret Camii’nin toplam kullanım alanı bin 708 metrekareden oluşuyor. Bodrum, zemin ve mahfil katından oluşan Camii 919 metrekarelik oturum alana sahip. Çevre düzenlemesi devam eden caminin dış cephesinde Antalya-Finike (Limra Taş) taşı kullanıldı. Hicret Camii zemin ve mahfil olmak üzere iki kattan oluşuyor.


Cami içinde ve diğer kısımlarda aynı anda bin 250 kişi namaz kılabiliyor. Bina iklimlendirmesinde cami içinde yerden ısıtma ve klimalar tercih edilirken alt katta yer alan mescitte kalorifer sistemi ve tavan tipi klimalar yer alıyor. Alt katında mescit ve şadırvan bulunan Camii’nin revak kısmında da 10 adet küçük kubbe yer alıyor. Alt kat mescitte aynı anda 500 kişi namaz kılacaktır. Üst kat revak bölümünde de son cemaat yeri inşa edildi. Yeni inşa edilen Hicret Camii’nin revak kısımlarının kenarlarında ve dış cephenin bazı bölümlerinde özel taş işlemeler bulunuyor. Dış cephesinde ise Antalya-Finike (Limra Taş) taşı kullanıldı.

Camilerimiz İnsanlara Huzur Veren Mekanlardır.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, önemli projelerden olan Kentsel Dönüşüm kapsamında ilçedeki depreme dayanıksız binaların yıkılarak yerine bahçeli otoparklı konutlar inşa ettiklerini ifade etti. Bu kapsamda ilçedeki ibadethanelerin beton mukavemeti ölçümlerinin yapıldığını hatırlatan Çağırıcı, “Camilerimiz insanlara huzur veren mekanlardır. Beton mukavemeti düşük çıkan Hicret Camisi’nin yıkılarak yerine yenisinin yapılmasına karar vermiştik. Şükürler olsun camimizin inşaatı tamamlandı. Hemşehrilerim sağlam ve yenilenmiş bir ibadethaneye kavuştular.” diye konuştu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11