banner56

Haydi Çocuklar Kuran öğrenmeye

2012-2013 eğitim ve öğretim sezonunun kapanmasının ardından Yaz Kuran Kursu açılışı Bağcılar Çiftlik Merkez Demircan Camii’nde yapıldı. Kur’an kursu açılışını öğrenciler, “Gel Bu Yaz Kuran’ıKalbine Yaz-Haydi Çocuklar Kuran öğrenmeye” diyerek karşıladılar.

Haydi Çocuklar Kuran öğrenmeye
   Bağcılar Çiftlik Merkez Demircan Camii’ndeki açılışta çocuklarla bir araya gelen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, CHP Bağcılar Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Yedigöl ve Fevziçakmak Mahallesi Muhtarı Salih Avcı üç aylık eğitim döneminin başarıyla tamamlanması dileğinde bulundular.
 
“KURAN KURSLARI DA SINIFLANDIRILSIN”
 Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Başkan Çağırıcı kursa katılan öğrencileri ve ailelerini kutladı. Açış konuşmasını yapan Çağırıcı, lise talebelerinin de kuran kursuna devam etmesi gerektiğini söyledi. Kuran eğitiminin de tıpkı okullardaki gibi sınıflandırılması gerektiğini ifade eden Çağırıcı, “Kuran kurslarını da ilk, orta ve lise diye sınıflandırmak lazım. Çünkü, yaz aylarında lise talebeleri de kuran kurslarından faydalanmalı. Onların camilere gelmemesi Kur’an-ı  Kerim’i bildikleri anlamını taşımaz.” diye konuştu. Çağırıcı, kuran kursunda öğrenecekleri bilgilerin okul döneminde de kendilerine çok faydalı olacağını belirterek, “Çocuklar, birbirinizi sevin dostluğunuz ve kardeşliğiniz pekişsin.” dedi. Kur’an kursuna devam eden öğrencilerin aynı gün Yaz Spor Okulları’na da katılabileceğini belirten Çağırıcı, “Her türlü etkinliğe katılmanız için tesisler kuruyoruz. Bilgi Evleri’ni 22 mahallede de kuracağız. Burada sosyal faaliyetlerde bulunacaksınız ve değişik enstrümanları kullanmasını öğreneceksiniz. Yedi tane yüzme havuzu inşa ediyoruz. Burada ise ücretsiz olarak yüzebileceksiniz.” dedi. 
“YAVRULARIMIZI EMİN ELLERE EMANET EDİYORUZ”
 Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da 9 ay boyunca çocuklara en iyi eğitimi vermek için çaba gösterdiklerini belirtti. Yılmaz, “Bu yavrularımızı bugünden itibaren Müftülüğümüze emanet ediyoruz. Biliyoruz ki burada onlara en iyi şekilde davranılacaktır. Üç ay boyunca yavrularımızı en iyi şekilde yetiştireceklerdir. Bağcılar’da130 bine yakın ilköğretim çağında öğrenci var. İnşallah tüm öğrencilerimiz bu yaz kuran kurslarından istifade ederler.”
 “ALLAH’I SEVEN SAYGILI NESİL İSTİYORUZ”
 Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da Allah’ı seven, annesine ve babasına saygı gösteren bir nesil yetiştirmek istediklerini belirtti. Cami kubbesinde yetişen neslin Hazreti Muhammed’in (s.a.v) ifadesiyle mahşer gününde Allah’ın arşının gölgesinde gölgelenecek olan nesil olacağını vurgulayan Sula,  “Bizler yakan yıkan, döven ve söven değil, Kur’an’ın gölgesinde Allah için kulları seven, milletini seven bir nesil yetiştireceğiz.” diye konuştu.  Sloganlarının, “Gel Bu Yaz Kuran’ı Kalbine Yaz-Haydi Çocuklar Kuran öğrenmeye” şeklinde olduğunu ifade eden Sula, çocuklara hitaben, “900’ü aşkın gencimiz cami kubbesi altında yetişmek üzere Kuran’ı okumak, anlamak ve onu çevresine anlatmak üzere bu camilere koşuyorsunuz. Allah sayılarınız arttırsın.” dedi.Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de kutlama mesajı gönderdiği Kuran Kursu açılışı öncesinde Çiftlik Merkez Demircan Camii bahçesinde Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri Mehteran Ekibi de mini bir konser verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11