banner56

Gümüşhane’nin 96. Kurtuluş Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü, Bağcılar’da düzenlenen coşkulu bir şölenle kutlandı. Şölene katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ‘Bu vesileyle bu vatan için toprağa düşmüş bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Gümüşhane’nin 96. Kurtuluş Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı
Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen şölende konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, anlamlı gün vesilesiyle,bu vatan için toprağa düşmüş bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi. Konuşmasında göreve yeni başladığını hatırlatan Bakan Işık, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ay önce kendisini görevlendirdiğini ifade etti. Işık, “Ama benim Gümüşhane’de doğduğumu bildiği içinde ayrıca bu görevi verdiğini düşünüyorum. Sizler adına buradan Sayın Başbakanımıza şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.



Allaha Hamd Ediyoruz


İnsanın kendi memleketini, ana babasını seçme hakkı olmadığını ifade eden Işık, onun Allah’ın takdiri olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Nerede doğacağımıza biz karar veremeyiz. Biz Allah’a hamd ederiz. Bizi Müslüman bir ana babadan Müslüman evlatlar olarak dünyaya getirdi ve Türkiye gibi cennet bir vatanda dünyaya getirdi. Bayrağı için canını hiç çekinmeden feda eden, Gümüşhane topraklarında doğmuş olmaktan dolayı ayrıca bir hamdımız var. Gümüşhane’nin gümüş yatakları var, Gümüşhane’nin altın yatakları da var ama Gümüşhane’nin bundan değerli bir şeyi daha var; o da Gümüşhane’nin insanıdır, sizleri çok seviyoruz.”



Bağcılarda 7 Bin Gümüşhaneli Hemşehrim Yaşıyor


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında Gümüşhane’nin büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunun altını çizdi.Geçmişini unutan insandan geleceğini inşa etmesinin beklenemeyeceğini ifade eden Çağırıcı,Gümüşhaneli hemşehrilerininbu şuur ile dernek çatısı altında bir araya geldiklerini belirterek, “Birbirinize destek olmaya gayret ediyorsunuz. Gelenek göreneklerinizi yaşatmaya çalışıyorsunuz.Gümüşhaneli olmak, Bağcılarlı olmaya, İstanbullu olmaya engel değildir. Yerel kültürümüz, ulusal kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır, ayrı bir zenginliğidir.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların sonunda Başkan Çağırıcı Bakan Işık’a bir teşekkür plaketi verdi. Şölene Bakan Işık’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramüz Üstün, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Harun Karaca ve Ünal Kaçır, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Gümüşhaneliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zafer Uçan,İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Tahsin Söğüt, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11