banner56

Gençlik Şurası’nda düşünce ve fikirler yarıştı

12.Gençlik Şurası’nda sunum yapan öğrenciler önemli tespitlerde bulundular. Salonu dolduran arkadaşlarının yönelttikleri eleştirilere ikna edici açıklamalar getiren öğrenciler ayrıca kaliteli eğitim, dezavantajlı ve sokak çocuklarının korunması ile sosyal çevre gibi konulardaki önerileri dikkate alarak değerlendirmede bulundular.

Gençlik Şurası’nda düşünce ve fikirler yarıştı
Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi 12. Gençlik Şurası’nda değişik konularda sunum yapan öğrenciler ilçedeki eğitim sistemi, dezavantajlı çocukların durumu, eğitimde ahlakın önemi ve tarihi değiştiren liderlerle ilgili önemli tespitlerde bulundular.


Şura’nın açılışında konuşan Bağcılar İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, kendi çocukluğunda veya gençliğinde karar verme durumunda olmadıklarını belirterek Şura’nın önemine dikkat çekti. Bağcılar’ın eğitimde diğer ilçelerden çok ileri seviyeye geldiğini de kaydeden Çakır, “Sizin yaptığınız Şura’dan çıkan sonuçlar Bağcılar’ın diğer ilçelerden çok farklı yerde olduğunu göstermektedir.” dedi.

Gençler Ülkenin En Büyük Zenginliğidir

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da,” Bu ülkenin 40 milyon nüfusu 30 yaşın altındadır. Dünyanın belli bölgelerinde petrol, altın gibi değerli rezervler var. Bizim en önemli zenginlik kaynağımız ise yeraltında değildir; yer üstündedir. Hiç şüphesiz, siz gençlerimizin varlığı, milletimizin en büyük zenginliğidir.” dedi.
Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de, öğrencilere tavsiyede bulunarak, “Size sunulan imkanlardan ve oluşturulan zeminden iyi faydalanın.” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da Şura’da yapılan sunumları dikkate aldıklarını ifade etti.



Dezavantajlı Gençler Ve Topluma Uyumu

Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ömer Faruk Taş ise üniversiteleri gezdiklerini, sohbet programları, kitap okuma günleri ve kan bağışı kampanyası düzenlediklerini anlattı. Şura’da sunum yapan Otocenter Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri fiziki olarak yaşayan gençliğin aynı zamanda edep, haya, ahlak ve iman gibi duyguları taşıması gerektiğini belirttiler. Öğrenciler, Hacettepe Tıp Fakültesi’ni kazanan Hakkarili çoban İrfan Töreci’nin gösterdiği başarı ve azmi anlattılar. Bağcılar Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri de “Dezavantajlı Gençler ve Topluma Uyumu” konusunda sunum yaptılar. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın zihinsel ve fiziksel engellilere hizmet verdiğini anlatan öğrenciler, devletin sokak çocukları ile engellilerin yanı sıra mültecilere de sahip çıktığını belirttiler. Öğrenciler, Güneydoğu’daki şiddet ortamlarında yetişen çocukların da risk altında olduklarına dikkat çektiler. “Eğitim Sisteminin Ahlaki Yapıya Etkisi” konulu sunum yapan Bağcılar İmam Hatip Lisesi öğrencileri de öğretmenin kişiliğinin ve tutumunun öğrencilere yansıdığı belirtilerek şunları söylediler: “Öğretmenler öğrencilerine karşı hassas davranmalılar. Olaylar karşısında da tutarlı olmalılar.”


Sosyalleşme Merkezli Dersler
Ahlaki eğitimin bireyin ahlaki gelişimine katkıda bulunacağını anlatan öğrenciler, “Ezbere ve not almaya dayalı sistem öğrencileri yanlışa sürüklüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, sosyalleşme merkezli dersleri programlara koymalı. Böylece gençlerin topluma uyum sağlanması sağlanacaktır.”
Dr. Kemal Naci Anadolu Lisesi öğrencileri de “Genç Yeteneklerin Keşfedilmesi ve Doğru Yönlendirilmesi” konulu sunumlarında yeteneğin bir kimsenin bir şeyi anlama ya da yapabilme niteliği ve dışarıdan gelen etkiyi kavrama gücü olduğunu söyledi. Sunumda, “Doğal hedefe ulaşma yeteneği, olağanüstü duygusal güçler, modelleme yeteneği ve bilinçaltı gibi özellikleri yetenekler olarak nitelendirebiliriz. Yetenekte karamsarlık iyi bir düşünce değildir. Yeteneklerin keşfi tanılama ile belirlenebiliyor. IQ testleri, okul başarı testleri, spor, müzik yetenekleri ve kelime testleriyle de başarı ölçülebilir.“ denildi.
Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi adına katılan öğrenciler ise Fatih Sultan Mehmet’in hayatını anlattılar. Fethin arka planındaki güçleri anlatan öğrenciler, “Yavuz Sultan Selim, hocasının atının ayağından sıçrayan çamuru şeref saydı, Alparslan, mağluplara misafir muamelesi yaptı. Fatih Sultan Mehmet’i takip etmek nice fetihlere yol açacaktır.” dediler.

Öğrencilerin yönelttikleri sorular üzerine konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Türkiye’de işsizliğin yüzde 9,5 Avrupa’da ise yüzde 25 olduğunu hatırlattı. İnsanların kolay kolay iş beğenmemelerine de dikkat çeken Yılmaz, eğitim ile ilgili ise, iki yılda 17 okul inşa edildiğini de hatırlatarak, “Şu an okul sayımız 98’e ulaştı.” dedi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11