banner56

Fuat Sezgin Bilim Merkezi’nin Tanıtımı Yapıldı

Bağcılar Belediyesi’nin hizmete sunduğu Fuat Sezgin Bilim Merkezi, ilçede görev yapan okul müdürlerine tanıtıldı.

Fuat Sezgin Bilim Merkezi’nin Tanıtımı Yapıldı
 Çocuklara bilimi sevdirmek ve bilim insanı olmaya yönlendirmek amacıyla kurulan bilim merkezi Bağcılar’da öğrencilerin ikinci adresi olacak.
Bağcılar Belediyesi tarafından 8D Sinema ve Planetaryum binasının içinde oluşturulan Bilim Merkezi’ne, dünyanın önde gelen İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin’in adı verildi.
Fuat Sezgin Bilim Merkezi’nin tanıtımı ilçedeki okulların müdürlerinin katıldığı bir yemekli programla yapıldı. Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte davetlilere fotoğraf ve videolu sunum yapıldı.
Açılış Fuat Sezgin’in doğum gününde yapılacak
Fuat Sezgin Bilim Merkezi’nde girdap tünelinden jiroskopa, Arşimet deney istasyonundan fısıltı çanaklarına kadar çok sayıda bölüm bulunuyor. Okullarda teorisini gördükleri derslerin deney istasyonlarında uygulamasını yapan çocuklar ressam robot, robot uçak, güneş enerjisi atölyelerinde de günlük olaylara bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşabilme ve düşünce becerilerini geliştirebilme özelliklerini kazanıyorlar.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da bütün çocukları bu eğitim yuvasını görmeye ve bilimsel çalışmaları incelemeye davet etti. Bilim merkezinin açılışı, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in doğum günü olan 24 Ekim tarihinde yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2019, 09:49

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11