banner56

Engellilere sağlık taraması

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Muharrem İnan ve beraberindeki sağlık ekibi, Bağcılar Belediyesi Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde sağlık taraması yaptı.

Engellilere sağlık taraması
 Bağcılar Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’ndeki engelliler sağlık taramasından geçirildi. Prof. Dr. Muharrem İnan ile beraberindeki sağlık ekibi engellilerle sohbet etti. İnan, daha sonra merkezde görev yapan öğretmenlere ve fizyoterapistlere tavsiyelerde bulundu.

Örnek Bir Proje
Prof. Dr. İnan ve beraberindeki heyet daha sonra Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse ve Başak A.Ş. Genel Müdürü Gürsel Yılmaz ile birlikte 9 yıldır hizmet veren Rehabilitasyon Merkezi’ni gezerek bilgi aldı. Rehabilitasyon Merkezi’ni çok beğendiğini ifade eden Prof. Dr. Muharrem İnan, donanımlı cihazlardan ve sunulan hizmetten etkilendiğini kaydetti. Prof. Dr. İnan, “Bir çok yerde rehabilitasyon merkezi açılıyor. O merkezlerde hizmet verilen birimler bölünmüş halde değişik binalarda veriliyor. Oysa burada bütün hizmetler aynı yerde toplanmış. Engellilerin rehabilitesi için kullanılan cihazlar da çok etkileyici. Bağcılar Belediyesi örnek gösterilecek bir projeyi hayata geçirmiş.” diye konuştu.


Şahin Köse de, “Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı engellilerle ilgili çalışmalara ayrı bir önem veriyor” dedi. Köse ayrıca, 10 fizyoterapist, 2 çocuk gelişim öğretmeni, 2 okul öncesi eğitmen, 2 özel eğitim alanı öğretmeni, 4 zihinsel engelli sınıf öğretmeni ile bir psikoloğun görev yaptığı merkezde şu an 438 engellinin terapi gördüğünü ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11