banner56

ENGELLİLER ATIKLARDAN 3 BOYUTLU TABLO VE SÜS EŞYASI YAPIYORLAR

Engelli ve engelli yakınlarının meslek öğrendiği, rehabilite olduğu ve iş sahibi olduğu Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı çevreci bir projeye daha ev sahipliği yapıyor. Güzel Sanatlar Atölyesi’ndeki kursa katılan kursiyerler, geri dönüşümü yapılan materyallerle birbirinden güzel 3 boyutlu resim, heykel ve kıyafetler yapıyor.

ENGELLİLER ATIKLARDAN 3 BOYUTLU TABLO VE SÜS EŞYASI YAPIYORLAR
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’dan 35 branşta kurs gören engelli kursiyerler ile kursiyer yakınları aynı zamanda atıkların değerlendirildiği bir çalışma içinde daha bulunuyorlar.
Güzel Sanatlar Atölyesi’nde kurs gören 9 ile 50 yaş arasındaki kursiyerler yağlı boya, kara kalem, ebru sanatı çalışmalarında bulunuyorlar. Gazete kağıdı, koli, madeni kutular, strafor gibi atıkları değerlendiren kursiyerler üç boyutlu birbirinden şık ve güzel ürünlere imza atıyorlar. Kursiyerlerin maket akvaryum, tablo, hayvan figürleri, kuğu, balık, tavus kuşu, kelebek gibi rengarenk göz alıcı desenlerle süslü üç boyutlu tabloları büyük beğeni topluyor. Kursiyerler bu sayede de geri dönüşüme de katkıda bulunuyor.
“GELDİĞİM BU SEVİYEYE İNANAMIYORUM”
Kursiyerlerden hafif zihinsel engelli Yunus Koyuncu Güzel Sanatlar Atölyesi’nde aldığı eğitimlerle yeteneğini ortaya koyuyor. Koyuncu, “Refakatçi hocam ve arkadaşlarımla birlikte arkadaşlık ortamında atıklardan çok güzel eserler yapıyoruz.” diyerek duygularını dile getirdi.
“TABLOLAR VE MAKET AKVARYUMLAR GÖZ KAMAŞTIRIYOR”
Zihinsel engelli Yunus Çelik’in yakını 8. sınıf öğrencisi Başak Çelik de atıklardan çeşitli süs eşyaları ve 3 boyutlu tablolar yaptıklarını belirterek, “Kursta kendime olan güvenim arttı. İlk başlarda kalemi düzgün kullanamıyordum. Şimdi çok güzel çizimler yapıyorum.” dedi. Başak, Güzel Sanatlar Akademisi’ni okumak istediğini söyledi. 4 yıldır Engelliler Sarayı’ndaki kurslara katılan Kazım Şahin de atıkların değerlendirildiği Güzel Sanatlar Atölyesi’nde de çevreyi korumaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti. Arkadaşlarıyla uyumlu çalıştıklarını anlatan Şahin, “Sakin ve güzel bir ortamda çalışıyorum. Aynı zamanda el kaslarım da gelişiyor.” dedi. Şahin, üç boyutlu kuğu çalışmasını göstererek, “Gören herkes beğeniyor” diyerek mutluluğunu ifade etti. İşitme ve konuşma engelli Hamit Kurt ise atık kağıtları katlama ve üç boyutlu vazo çalışmaları yaptıklarını anlattı. Kurt, ‘Burası benim ikinci evim. Arkadaşlarımı çok seviyorum. Öğretmenlerimiz bize resim ve tablo yapmayı öğretiyorlar. Yine masa örtüsü ve kıyafetler de yapıyoruz. Burada kendimi çok sakin hissediyorum.” dedi. Kursiyerlerin yaptıkları ürünlerden oluşan bir sergi hizmete açılacak.
“ENGELLİLER YETENEKLERİNİ İSPAT ETTİLER”
Bağcılar Belediyesi’nde değişik branşlarda kurslar verdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Engelli kardeşlerimiz kendilerine fırsat verildiğinde topluma ne kadar faydalı çalışmalar yaptıklarını ispat ediyorlar. Güzel Sanatlar Atölyemizde de kurs gören engellilerimiz atıkları değerlendirerek yeteneklerini ispat ederek çok güzel eserler ortaya koyuyorlar.” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 15:04

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11