banner56

Emekli Kalemlere Son Dersi Usta Yazarlar Verdi

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Emekli Kalemler Öykü Yazarlığı” atölyesinde eğitim gören 10 kursiyer “Bizim Öykülerimiz” isimli kitabı çıkardı. Profesyonel yazarlığa ilk adımı atan kalemlere son dersi Taha Akyol ve İclal Aydın verdi.

Emekli Kalemlere Son Dersi Usta Yazarlar Verdi
 “Üretmenin yaşı ve zamanı yoktur” sloganıyla Bağcılar Belediyesi tarafından bir yıl önce başlatılan “Emekli Kalemler Öykü Yazarlığı” atölyesi ilk meyvesini verdi. 3 ay süren yazarlık atölyesinde haftada iki gün toplamda 5 saat süren derslerde emekli kursiyerlere öykü yazma eğitimi verildi.

Eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından çoğunluğu engelli çocuk sahibi olan 10 kursiyer, 21 öyküyü derleyerek ‘Bizim Öykülerimiz’ adlı kitapta bir araya getirdi. Kitabın tanıtımı için Engelliler Sarayı’nda gerçekleştirilen programda konuşan AK Parti İstanbul milletvekili Feyzullah Kıyıklık, “Hayatın emekliliği olmaz. İnsan doğduktan sonra ölünceye kadar mutlaka bir şeyler üretmesi lazım. Sizler hayatınızla ilgili tecrübelerinizi yazdınız. İnsanlara bir şeyler üreterek verdiniz. İnsanlar da oradan güç alarak daha ilerilere gidecek” dedi.

“Böyle anlamlı bir işi bitirmenin huzuru ve gururu içerisindeyiz”

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge de “Kalem hareketlenirse güzel, kitap okunursa güzel. Bağcılar’da kalemler hareketlendi. Buradaki kalemlerin hareketlerini okumak ve hayata geçirmek gerek diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise şunları söyledi: “Böyle anlamlı bir işi bitirmenin huzuru ve gururu içerisindeyiz. Geçen yıl başlattığımız projenin bugün meyvelerin alıyoruz. Herkesi tek tek tebrik ediyorum”

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de katılımcıları selamlayıp “Bu anı paylaşmak bizim için çok anlamlı ve gurur verici” dedi.

“Görüş ve fikir ayrımı yapmadan her yazarı okuyun”

Protokol konuşmalarının ardından programın özel konukları olan yazar Taha Akyol ve İclal Aydın ders havasında geçen programda temizlik işçisinden öğretmene kadar birçok meslek grubundan kişinin bulunduğu yazar adaylarına tavsiye ve uyarılarılarda bulundu. Katılımcılar, deneyimli yazarları dikkatle dinledi.

Akyol, “Görüş ve fikir ayrımı yapmadan her yazarı okuyun. Özellikle öykü yazacaksanız Ömer Seyfettin’i mutlaka okuyun. Onun dışında Nurettin Topçu’yu, Sabahattin Ali’yi de Mustafa Kutlu’yu da okuyun. Dünyanız genişleyecek, farklı bakış açıları kazanacak ve tecrübeler elde edeceksiniz. Okuyarak yazdıkça daha iyi şeyler yazacaksınız” dedi.

“Profesyonel yazı dünyasına hoşgeldiniz”

Sahneye çıkan İclal Aydın ise, Ayşe Düdükçü isimli kursiyerin “Tüplü çikolata” adlı öyküsünü okudu. Eserinin okunmasından dolayı gözyaşlarını tutamayan Düdükçü, “Çok mutluyum, çok heyecanlıyım hobi olarak başlamıştım çok güzel yerlere geldik. İnsanın her yaşta her şeyi yapabileceğini ispatlayan bir olay oldu” dedi. Aydın, yazar adaylarına “Profesyonel yazı dünyasına hoşgeldiniz. Her yazar en iyi bildiği şeyi yazar. Söylenmek yerine söyleyin. Yazmak aynı zamanda kalıcı söylemektir” dedi. 

Programın sonunda yeni yazarlara başarı belgeleri verildi. Kitap tanıtımına İlçe Müftüsü Musa Uzun, belediye meclis üyeleri ve kursiyerlerin yakınları da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 10:40

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11